Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de setembre de 2008
0 comentaris

Deauville 2008: la programació

Des del dia 5 i fins al 14 de setembre, està desenvolupant-se el Festival de Deauville. Tot i que formalment n’és, de festival, la seva història i funció principal consisteix a ser una plataforma/mostrari del cinema nord-americà que s’estrenarà a França i de retruc a Europa -per bé que, en el cas d’algunes pel·lícules que s’hi projecta, hi ha part dels páïsos del vell continent que ja fa mesos les hem estrenades i fins ja les tenim al mercat del DVD-. Tanmateix, aquests darrers anys, ha anat decantant-se -per voluntat o si us plau, per força- cap al cinema independent, a meitat de camí entre Sundance i Toronto i això li ha donat, puntualment, un cert interès. Si més no, ens serveix per fer un cop d’ull al que vindrà -i insisteixo, en algun cas, al que ja ha vingut-. La llista -amb petita fitxa, sinopsi i enllaços-, anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO Viggo Mortensen i Ed Harris, a Appaloosa, d’Ed Harris

Inauguració (fora de competició)

Mamma Mia!

Directora
Phyllida Lloyd.

Més informació a [FITXA]

***   ***   ***
 
Cloenda (fora de competició)
 
Then She Found Me

Une histoire de famille / Quando tutto cambia

Directora Helen Hunt.

Intèrprets Helen Hunt, Colin Firth, Bette Midler, Matthew Broderick.

Sinopsi April, mestra novaiorquesa de 39 anys, toca fons. Ben, el seu home, l’ha deixada i ella ha conegut Frank, el pare d’un seu alumne, tot just acabat de divorciar-se. Quan semblava que entre ells dos naixia l’amor, els remordiments duen Ben a voler tornar amb la seva ex-dona. Per acabar d’adobar, April perd la mare adoptiva i es troba amb una tal Bernice, exhuberant animadora d’un “talk-show” televisiu que assegura que és la seva mare biològica. Entre dues mares i dos homes, April toca fons…

Més informació a  [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)], [MyMovies (it)].

Dist fr. [SND]

***   ***   ***

En competició

Afterschool

Director Antonio Campos.

Intèrprets Ezra Miller, Jeremy White, Emory Cohen, Michael Stuhlbarg, Addison Timlin.

Comentari que en vaig escriure al Festival de Canes El novaiorquès (de nacionalitat nord-americana i brasilera), de 24 anys d’edat, Antonio Campos, parla del jovent actual, a partir de la història d’un noi que, havent filmat accidentalment la mort tràgica de dues companyes de classe, es troba que la direcció del centre educatiu tira endavant un projecte audiovisual a  partir de les seves imatges, per accelerar el procés de dol col·lectiu. Pel·lícula estimable, tanmateix de plantejament força més atractiu que el resultat. El protagonista és un adolescent tímid en un internat mixt d’alumnes de casa bona. Internet, les web-cams, els videos són per a ell el refugi solitari, desencaixat com està del context dels seus companys. Campos no li estalvia cap tret del perfil tòpic de l’adolescent introvertit, força acomplexat per l’èxit sexual i social dels seus amics. Simplement, redimensiona l’arquetip a l’època de la xarxa i les noves tecnologies. Igualment, els alumnes (tots) arrosseguen l’abandonament de luxe dels seus atrafegats pares, que en deleguen l’educació a la institució escolar que paguen a cor què vols. Posem-hi un assumpte de drogues i l’interès de la direcció del centre per servar les formes: res de nou a l’Oest. Campos, però, ho treballa tot a partir de la imatge, de les textures de les imatges de video a la xarxa, de la visió parcial, del distanciament emocional cap a les víctimes de les bestieses que s’hi està avesat a veure, de la diferència a ser-ne espectador passiu a protagonista… La posició de la càmera, a la pel·lícula, és majoritàriament estàtica, talment una web-cam… Construeix doncs una reflexió (des d’una edat molt propera a la dels protagonistes) que té el punt àlgid en el muntatge del video que el noi edita per tractar del que ha passat (mostrant la incertesa dels entrevistats els moments previs a les seves “boniques paraules” i, sobretot, deixant en negre les imatges del moment tràgic que ell mateix havia gravat): res a veure amb el muntatge manipuladorament catàrtic que hi acaba imposant la direcció del centre! El problema és que Campos, sense aportar es pot dir res de nou, acaba estirant l’argument per a tancar-lo, explicant tot el que va passar i, si d’una banda, no satisfà les expectatives temàtiques plantejades, per altre cantó, imposa la llei del relat pel relat.

Més informació a [Festival de Canes (fr)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. cat. [Baditri] Dist fr. [CTV International]

***

All God’S Children Can Dance

Director Robert Logevall

Intèrprets Jason Lew, Joan Chen, Sonja Kinski, Tzi Ma.

Sinopsi Un noi que viu en una barriada coreana de Los Angeles està convençut des de ben menut que ell és el fill de Déu, perquè la seva mare així sempre li ho ha dit. Un dia, el vailet es posa a seguir per tota la ciutat un home que podria ser son pare…

Més informació a [MySpace Oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)], [MyMovies (it)].

***

American Son

Director Neil Abramson. Guionista Eric Schmid Festivals i premis Sundance 2008 (Ficcions en competició), Deauville 2008 (En competició).

Intèrprets  Nick Cannon, Melonie Diaz, Matt O’Leary, Jay Hernandez, Tom Sizemore, Chi McBride.

Sinopsi Abans d’entrar en servei actiu, un jove “marine” del Camp Pendleton aconsegueix un permís de quatre dies per la festa d’Acció de Gràcies, que passa al seu poble de Bakersfield (Califòrnia). En aquests quatre dies coneix una noia, mira d’entendre’s amb els vells amics i topa amb la inestable vida familiar de casa seva.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)]  [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Ballast

Director i guionista Lance HammerFestivals i premis Sundance 2008 (Ficcions en competició: millor director, millor fotografia), Deauville 2008 (En competició).

Intèrprets Micheal J. Smith, Sir Jimmyron Ross, Tarra Riggs, Johnny McPhail.

Nota sinòptica El retrat poètic d’una família emocionalment desgastada, fatalment esquinçada per un fet tràgic en una petita ciutat del Delta del Mississippí. Adaptació del curtmetratge Isaaquena (2002), del mateix Hammer

Més informació a  [Web oficial (x)] [IMDB] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Vendes internacionals [Celluloid Dreams (angl)]

***

Gardens Of The Night

Director Damian Harris. Coproducció d’empreses del Regne Unit i EUA. Festivals i premis Berlín 2008 (Competició), Deauville 2008 (Competició).

Intèrprets
 Tom Arnold, Gillian Jacobs, Evan Ross, Ryan Simpkins, John Malkovich.

Sinopsi
 El destí de dues canalles que, havent estat abduïts i retinguts durant nou anys, els deixen anar i es veuen obligats a correr pel carrer i espavilar-se.

Més informació [Web oficial (angl)] [IMDB] [CommeAuCinéma (fr)], [AlloCiné (fr)], [MyMovies (it)].

***

Momma’s Man

Director i guionista Azazel Jacobs.  Producció empresa/es dels Estats Units. Festivals i premis Sundance 2008 (Spectrum), Deauville 2008 (En competició).

Intèrprets Matt Boren, Flo Jacobs, Ken Jacobs, Dana Varon, Richard Edson, Eleanor Hutchins.

Sinopsi Un home que ha abandonat la dona i el fill fa un canvi després d’una estada obligada al pis dels seus propis pares.

Més informació [web oficial (angl)] [IMDB] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Smart People

Director Noam Murro. Guionista Mark Jude Poirier.  Producció empresa/es dels EUA. Festivals i premis. Sundance 2008 (Premieres)

Intèrprets  Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Ellen Page, Ashton Holmes.

Sinopsi Un esquerp i egocèntric professor de literatura ha alienat el fill i ha convertit la filla en una noia perfecta, sense amics ni amigues. L’home, però, es veu obligat a afrontar de debò la vida, quan inesperadament son germà truca a la porta de casa. 

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Snow Angels

Director David Gordon Green.

Intèrprets Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Michael Angarano, Griffin Dunne.

Sinopsi En una petita ciutat de Pennsylvània, un noiet que viu l’experiència del primer amor ha d’aguantar la separació dels seus pares. Mentrestant, una mare de família assetjada pel seu ex-marit, malda per superar un terrible drama personal.

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. esp. [AZeta]

***

Sunshine Cleaning

Directora Christine Jeffs. Guionista Megan HolleyFestivals i premis Sundance 2008 (Ficcions en competició), Deauville 2008 (En competició).

Intèrprets Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin, Mary Lynn Rajskub, Eric Christian Olsen

Sinopsi Una mare ambiciosa (Amy Adams), que als seus trenta i tants anys ha malgastat el potencial en relacions que no anaven enllloc, i la seva germana indolent (Emily Blunt), que encara no ha trobat un lloc en aquest món, es converteixen en empresàries d’un negoci ben peculiar: es dediquen a netejar els indrets on hi ha hagut un crim, eliminant-hi qualsevol marca o petja incriminatòries.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Més informació sobre el director
[Wikipedia]

***

Towel Head

Nothing is private

Director i guionista Alan Ball. Producció empresa/es dels EUA. Estrena als EUA.

Intèrprets Summer Bishil, Aaron Eckhart, Peter Macdissi, Toni Collette, Maria Bello.
 
Sinopsi La vida d’una noieta de 13 anys àrab-americana s’il·lumina mentre travessa l’etapa confusa i esfereïdora de l’adolescència i del despertar sexual. Son pare —libanès— viu a Texas; la mare s’està ara amb un altre home que se sent especialment atret per la noieta de 13 anys, la filla.

Més informació a [Web oficial (x)]  [IMDB angl)] [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Fotografies [Fotos]

Dist. esp. [Vertigo]

***

The Visitor

Director i guionista Tom McCarthy. Producció empresa/es dels EUA. Festivals i premis.Sundance 2008 (Premieres), Deauville 2008 (En competició).

Intèrprets Richard Jenkins, Hiam Abbass, Amir Arison, Haaz Sleiman.

Sinopsi Un professor universitari s’embolica en la vida d’un parell de joves immigrants que es troba al seu apartament de Manhattan. Encarats a l’adversitat, aquests estrangers es fan inseparables.

Més informació a [web oficial (angl)] [IMDB] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Les estrenes (Fora de competició)

Appaloosa

Director Ed HARRIS. Guió Ed Harris i Robert Knott, basat en la novel·la de Robert B. Parker. Fotografia Dean Semler. Productors Michael London, Ed Harris i Robert Knott. Gènere western.  

Repartiment
Viggo Mortensen (Everett Hitch), Renée Zellweger, Jeremy Irons (Randall Bragg), Ed Harris (Virgil Cole), Ariadna Gil (Katie).

Sinopsi Virgil Cole (Harris) és el nou xèrif d’una petita ciutat de l’oest americà, al segle XIX. Randall Bragg (Irons), propietari d’un ranxo s’ha fet l’amo de l’indret, imposant-se amb terror. És ell qui ha liquidat l’anterior xèrif i també ha mort el diputat de la ciutat. Cole no s’arronsa i, amb l’ajut del seu col·lega i amic Everett Hitch (Mortensen)  l’acaba detenint. El jutgen i condemnen a mort a la forca; però al darrer moment fuig, s’escapa. Comença aleshores una persecució sense treva entre Cole i Bragg… Complicant encara més les coses, una vídua jove (Zellweger) arriba a ciutat i, amb el seu doble joc, esquerda l’amistat entre Virgin Cole i Everett Hitch, i els fa perillar la missió de restituir la pau.

Nota Segona incursió d’Ed Harris darrere la càmera, després del seu debut amb Pollock.

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [LaButaca (esp)] [AlloCine (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. esp. [Tripictures] Dist. Fr. [Métropolitan]

***

El canvi

The Change / L’échange

Director Clint Eastwood

Intèrprets Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Michael Kelly, Jason Butler

Sinopsi fitxa i comentari  a [Les pel·lícules de Canes 2008: “El canvi”]

Més informació a [Festival de Canes (fr)] [IMDB (angl)] [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. esp. [Universal]

***

Dan a la vida real

Dan in Real Life /  Como la vida misma / Coup De Foudre à Rhode Island / L’amore secondo Dan

Director Peter Hedges

Intèrprets Juliette Binoche, Steve Carell, Dane Cook , Emily Blunt, Dianne Wiest.

Sinopsi Dan, pare vidu i solter, creu que mai no retrobarà l’amor. Fins que, en una llibreria, topa amb Marie i se n’enamora bojament. però Marie… és la xicota de son germà.

Més informació a
[Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

El Superagent 86

Get Smart / Superagente 86 / Max la menace / Agente Smart. Casino totale

Director Peter Segal

Intèrprets Steve Carrell, Anne Hatthaway, Alan Arkin, Dwayne Johnson, Terence Stamp, James Caan.

Sinopsi Ran de l’atac que ha patit la seu central de l’Agència, la identitat dels espies ha quedat compromesa i el cap no té altre remei que promocionar el seu analista més fi: Max. Tot i que Max es deleix des de sempre per col·laborar amb el llegendari Superagent 23, el cap el tria com a company de l’Agent 99, tan atractiva com aguerrida, la tapadora de la qual no s’ha posat mai en perill.

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. fr. [Warner]

***

Hellboy II. L’exèrcit daurat

Hellboy 2. The Golden Army / Hellboy II. El ejército dorado / Hellboy 2. Les Legions d’or maudites / Hellboy 2. The Golden Army

Director Guillermo Del Toro.

Més informació a [FITXA]

***

Idiotes i àngels

Idiots and Angels / Des Idiots Et Des Anges

Director Bill Plympton

Nota Film d’animació.

Sinopsi Angel és un home egoista i sense principis que un matí es lleva amb ales a l’esquena. Ell mira d’amagar-les tant com pot, però els altres clients del bar on ell sol anar acaben per descobrir-li el secret…

Més informació a
[Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. fr. [Sony]

***

Lakeview Terrace

Harcelés

Director Neil Labute.

Intèrprets Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Jay Hernandez.

Sinopsi El somni d’una matrimoni jove que se’n va aviure a la casa ideal es capgira ben aviat en malson, a causa d’un veí racista…

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. esp. [Sony] Dist fr. [Sony]

***

Lars i la noia de debò

Lars And The Real GirlUne fiancée pas comme les autres / Lars e una ragazza tutta sua

Director Craig Gillespie

Intèrprets Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner, Patricia Clarkson.

Sinopsi Tímid i introvertit, Lars viu sol al garatge arreglat de son germà, Gus, i de la seva cunyada, Karin. Quan els fa saber que ha trobat una xicota per internet i que aviat vindrà a veure’l, Gus i Karin se senten alleugerits i frisen per conèixer-la. La sorpresa se l’enduen quan Lars els presenta molt oficialment Bianca, nina inflable que ell considera una dona de debò…

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

La teoria del caos

Chaos Theory / La Théorie du Chaos

Director Marcos Siega.

Intèrprets Ryan Reynolds, Emily Mortimer, Stuart Townsend, Sarah Chalke, Mike Erwin

Sinopsi Frank Allen és un autor d’èxit que mena una vida organitzada fins al detall més insignificant. Un matí, la seva dona, que volia flexibilitzar l’organització del marit, el que aconsegueix és desgavellar-li i enfonsar-li en un caos la vida tan ordenada que duia el pobre home…

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Married Life

Director Ira Sachs

Intèrprets Pierce Brosnan, Chris Cooper, Patricia Clarkson, Rachel McAdams.

Sinopsi Harry s’estima tant la seva dona, Pat, que està disposat a matar-la abans que fer-la patir en fer-li saber que la deixa per anar-se’n amb una altra. Harry està ben embolicat amb Kay, una dona molt més jove que ell. Però Richard, el seu millor amic, no és insensible a com n’és d’atractiva Kay…

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. fr. [Sony]

***

Meurtres à l’Empire State Building

Director William Karel.

Intèrprets Kirk Douglas, Cyd Charisse, Ben Gazzara, Marsha Hunt, Mickey Rooney, Richard Erdman.

Nota sinòptica Homenatge distanciat al cinema negre negre nord-americà i als actors mítics de l’edat d’or de Hollywood que ens endinsa a les entranyes de la Nova York obscura i fascinant dels anys trenta i quaranta, jugant animadament amb els clixés del gènere policíac, en què s’entrecreuen policies i gàngsters, mafiosos importants i “femmes fatales”.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Miracle a Santa Anna

Miracle at St. Anna / Miracle à Santa Anna / Miracolo a Sant’ Anna

Director Spike Lee. Guió James McBride, adaptat de la seva pròpia i homònima novel·la. Música Terence Blanchard. Fotografia Matthew Libatique. Muntatge Barry Alexander Brown. Producció 40 Acres & A Mule Filmworks (EUA), On My Own (Itàlia), Rai Cinema (Itàlia), Touchstone Pictures (EUA). Festivals i premis Toronto 2008 (Special Presentation), Deauville 2008 (Estrenes). 

Repartiment  Derek Luke (sergent segon Aubrey Stamps), Michael Ealy (sergent Bishop Cummings), Laz Alonso (caporal Hector Negron), Omar Benson Miller (soldat de primera classe Sam Train), Pierfrancesco Favino (Peppi ‘la Gran Papallona’ Grotta), Valentina Cervi (Renata), Matteo Sciabordi (Angelo Torancelli ‘el Noi’), John Turturro (detectiu Antonio ‘Tony’ Ricci), Joseph Gordon-Levitt (Tim Boyle), John Leguizamo (Enrico), Kerry Washington (Zana Wilder), D.B. Sweeney (coronel Driscoll), Robert John Burke (general Ned Almond), Omari Hardwick (comandant d’escamot Huggs), Omero Antonutti (Ludovico), Sergio Albelli (Rodolfo), Lidia Biondi (Natalina), Malcolm Goodwin (Higgins), James Gandolfini, Alexandra Maria Lara (Axis Sally) 

Nota sinòptica Una història eloqüent que va més enllà de fronteres nacionals, racials o de classe per trobar la bondat que tots duem a dins.

Sinopsi A la Segona Guerra Mundial, quatre soldats que pertanyen a la 92a “Buffalo Soldier” Divisió de l’exèrcit nord-americà, formada totalment per soldats de raça negra i desplegada a la Toscana, queden atrapats darrere les línies enemigues, separats de la seva unitat, quan un d’ells s’arrisca a perdre la vida per salvar un noi italià.

Més informació [Web oficial (angl)] [IMDB angl)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Dist. Fr. [TFM] Dist. It [01 Dist]

***

Recount

Director Jay Roach

Intèrprets Kevin Spacey, Bob Balaban, Ed Begley Jr., Laura Dern, John Hurt, Denis Leary.

Sinopsi Com que els dos candidats a les presidencials de 2000, George W. Bush i Al Gore, sembla que empaten a Florida, es decideix tornar a comptar les butlletes. Quan el Tribunal Suprem hi pren cartes, el republicà James Baker i el demòcrata Ron Klain fan tots els papers de l’auca per posar-se la gent a la butxaca.

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Sex and the USA

Director Jan Wellmann.

Intèrprets Shayla Beesley, Jamie Perkins, Gwen Davis, Josh Fallon, Kyle Buckland.

Sinopsi Audrey Shaw, una noieta de tretze anys, acaba d’arribar al col·legi de Bellweather a Califòrnia. Està convençuda que no s’hi acabarà de trobar bé, fins que topa amb Krista Rich, la mena de mossa popular que a ella li agradaria ésser o que, si més no, voldria ser-ne amiga; no sap pas ben bé…

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

The Girl Next Door

Director Gregory Wilson

Intèrprets Blythe Auffarth, Daniel Manche, Blanche Baker, Graham Patrick Martin.

Sinopsi 1958. En un barri tranquil, dues germanes van a raure a ca la seva tia, ran de la mort dels pares. La tia, mentalment inestable, se’n farà càrrec a la seva manera…

Més informació a
[Web oficial (x)] [IMDB (angl)][CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

The Life Before Her Eyes

La Vie Devant Ses Yeux / Davanti agli occhi

Director Vadim Perelman

Intèrprets Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Eva Amurri, Gabrielle Brennan.

Sinopsi Diana, professora de belles arts a la universitat, casada i mare d’una nena de vuit anys, ho té tot per ser feliç. Tanmateix, encara arrossega el record d’una tragèdia que va viure d’estudiant i la té enderiada. Aleshores, ella i la seva amiga Maureen estaven juntes quan un company, armat, va disparar a tort i a dret a la seva escola, provocant una gran quantitat de morts…

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

The Wackness

Director i guionista Jonathan LevineFestivals i premis Sundance 2008 (Ficcions en competició: premi del Públic), Deauville 2008 (Estrenes).

Intèrprets Josh Peck, Ben Kingsley, Famke Janssen, Olivia Thirlby, Mary Kate Olsen, Method Man.

Sinopsi Un estiu molt calorós, a Nova York, un noi amb problemes, que trafica amb droga, ven mercaderia a un psiquiatre drogoaddicte, per poder pagar-li les sessions de teràpia, i, en aquestes, s’enamora de la filla del metge.

Més informació a  [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)]  [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. esp. [Vertigo]

Vendes internacionals [Celluloid Dreams (angl)]

***

Yellow Handkerchief

Director Udayan Prasad.

Intèrprets William Hurt, Maria Bello, Kristen Stewart, Eddie Redmayne.

Sinopsi Tres desconeguts solitaris travessen Louisiana en cotxe. Al decurs d’aquest viatge, aprendran a conèixer-se millor i a fer la pau amb ells mateixos.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].
 
***   ***   ***

Els Docs de l’Oncle Sam
 
American swing

Directors Matty Kaufman i Jon Hart.

Nota sinòptica Crònica de l’èxit i la posterior caiguda del Plato’s Retreat, un club novaiorquès dels anys setanta, on els esbargiments sexuals eren moneda corrent.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

*** 

American Teen

Director i guionista: Nanette Burstein. Festivals i premis Sundance 2008 (Documentary Compet. —nord-americans—: millor director), Deauville 2008 (Docs Oncle Sam).

Nota sinòptica “Cinema vérité” que segueix a 4 alumnes dels més grans d’un institut d’ Indiana, tot revelant-nos una fotografia inesperada de la vida del “midwest” nord-americà.

Sinopsi La vida quotidiana de quatre adolescents d’una petita ciutat d’ Indiana al seu darrer curs d’institut. El retrat d’una generació que va descobrint la inseguretat, la gelosia, el primer amor, el sexe, l’alcohol, la pressió dels pares i la dificultat de prendre decisions cara al futur.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [LaButaca (esp] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Distr. fr. [Paramount]

***

Anvil! The Story of Anvil

Director Sacha Gervasi. Festivals i premis Sundance 2008 (Spectrum Documentals), Deauville 2008 (Docs de l’Oncle Sam).

Sinopsi Als  14 anys, un parell de bons amics, Robb Reiner i Steve “Lips” Kudlow, van fer un pacte de tocar junts per sempre. La seva banda, Anvil, aclamada com “els semi-deus del Metall canadenc”, ha influït tota una generació musical que inclou noms com ara Metallica, Slayer o Anthrax, tot i que mai no en van tenir la mateixa anomenada. Després d’una funesta gira europea, “Lips” i Robb, que ara ja ronden els cinquanta, comencen a enregistrar el seu 13è àlbum, en un últim intent d’aconseguir els seus somnis de nois.

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Lake of Fire

Director Tony Kaye. Festivals i premis Deauville 2008 (Docs de l’Oncle Sam).

Sinopsi Quinze anys d’investigacions han calgut per tractar un tema que divideix els Estats Units: l’avortament. Els testimonis que aporten uns i altres, gent que hi està a favor i gent que hi està en contra, demostren que finalment totes tenen la mateixa credibilitat i la meva legitimitat -segons que diu el text oficial de presentació del documental-.

Més informació a [Web oficial (x)] [IMDB (angl)] [LaButaca (esp)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist esp. [Vertigo] Dist fr. [WildSide]

*** 

Made In America

Director Stacy Peralta. Guionistes Stacy Peralta, Sam George. Amb Forest Whitaker. Producció empresa/es del EUA. Festivals i premis Sundance 2008 (Spectrum), Deauville 2008 (Els Docs de l’Oncle Sam)

Sinopsi Amb una mirada en primera persona al malfamat “Crips and Bloods”, la pel·lícula analitza les circumstàncies que van dur a dècades de violència entre bandes de joves afroamericans del Sud de Los Angeles.

Més informació a [web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

Roman Polanski : Wanted And Desired

Directora Marina Zenovich. Festivals i premis Sundance 2008 (Documentary Competition), Canes 2008 (Sessió Especial), Deauville 2008 (Docs de l’Oncle Sam).

Sinopsi
A Roman Polansky se’l considera com un gran cineasta. Tanmateix, la seva reputació va quedar entelada fa trenta anys, quan se’l condemnà públicament per haver mantingut relacions sexuals amb una menor i per haver esquivat la presó, fugint dels Estats Units. La pel·lícula aporta una perspectiva molt diferent sobre les decisions que va prendre Polansky i mostra com funciona el sistema judicial.

Més informació a [Festival de Canes (fr)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***

SOP – Standard Operating Procedure 

Protocol d’actuació estàndard

Director Errol Morris. Festivals i premis Berlín 2008 (Competició), Deauville 2008 (Els Docs de l’Oncle Sam).

Nota sinòptica Documental en què el prestigiós documentalista (The Fog of War, 2003) investiga  els escàndols al voltant de les violacions dels drets humans a la presó d’ Abu Ghraib, prop de Baggag, i penetra en el que s’ha anomenat “la guerra contra el terror”.

Més informació  [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

Dist. fr. [Sony]

*** 

Tyson

Director James Toback.

Sinopsi Des dels seus primers records, de quan era infant, fins als seus actuals dilemes, a Mike Tyson se l’ha vist com a individu -l’atleta legendàri i particularment polèmic-, però també com una figura emblemàtica dels problemes racials i de classe que esquincen els Estats Units.

Més informació a [Festival de Canes (x)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

*** 

War Child

Director Christian Karim Chrobog.

Sinopsi La trajectòria inimaginable d’ Emmanual Jal, nen solfat llançat al front de la guerra civil sudanesa i que ha esdevingut una estrella emergent del hip-hop, amb un missatge de pau per al seu país destrossat per la guerra i per a l’africa que tant s’estima.

Més informació a [Web oficial (angl)] [IMDB (angl)] [CommeAuCinéma (fr)] [AlloCiné (fr)] [MyMovies (it)].

***   ***   ***

Homenatges
 
Ed Harris
 
Mitchell Leisen
 
Parker Posey
 
Spike Lee

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!