Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 de juliol de 2008
0 comentaris

Venècia 2008: els jurats

Aquesta és la composició dels diferents jurats oficials de la 65a Mostra de Venècia (27 d’agost – 6 de setembre de 2008):

Venècia 65. Wim Wenders (president, cineasta alemany), Juriy Arabov (poeta, filòsof, guionista cinematogràfic rus), Valeria Golino (actriu italiana), Douglas Gordon (artista visual escocès), John Landis (director, guionista i productor cinematogràfic nord-americà), Lucrecia Martel (directora argentina) i Johnnie To (director i productor cinematogràfic xinès —Hong Kong—). D’entre els films en competició a la secció oficial competitiva (Venècia 65), aquest jurat atorgarà els següents premis: el Lleó d’Or a la millor pel·lícula; el Lleó d’Argent a la millor direcció; el Premi especial del Jurat; la Coppa Volpi a la millor interpretació masculina; la Coppa Volpi a la millor interpretació femenina; el Premi marcello Mastroianni a un actor o actriu joves i emergents; l’Osella a la millor aportació tècnica, i l’Osella al millor guió. Com es pot veure, a part de posar com a president un autor esgotat, d’incloure-hi dos membres amb nivellàs (com el poeta rus i l’artista visual escocès), Venècia no ha volgut ser menys i, com abans havien fet Berlín i Canes, elsl també han volgut mimar la sobrevalodaríssima Lucrecia Martel. Completant l’equip, la esvaïda Valeria Golino, l’inefable John Landis i el potent cineasta Johnnie To. Veurem què en surt, però d’entrada no promer res de bo. És gairebé un tòpic inevitable: les programacions més o menys encertades topen amb jurats impossibles (a Venècia, a Canes, a Berlín…).

La composició dels altres jurats, anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO “Cartell” de Venècia 2008

Els altres jurats oficials de la 65a edició de la Mostra de Venècia

Orizzonti. Chantal Akerman (presidenta, cineasta belga), Nicole Brenez (crítica cinematogràfica francesa), Barbara Cupisti (actriu i documentalista italiana), José Luis Guerín (director català) i Veiko Õunpuu (director estonià). D’entre les pel·lícules programades per a la secció Orizzonti —dedicada a les noves tendències d’un cinema que es mou entre ficció i documental—, aquest jurat haurà d’atorgar el Premi Orizzonti i el Premi Orizzonti Doc.

Premi Luigi De Laurentiis a la millor “opera prima”. Abdellatif Kechiche (president, actor i director tunisià arrelat a França), Alice Braga (actriu brasilera), Gregory Jacobs (productor i director nordámericà), Donald Ranvaud (crític, historiador, productor i director) i Heidrun Schleef (guionista destacada del cinema d’autor produït a Itàlia els darrers anys). D’entre totes les “primeres pel·lícules” que es projecten a les diverses seccions de la Mostra, aquest jurat ha d’atorgar el Lleó del Futur – Premi Venècia “Opera Prima” Luigi De Laurentis i els 100.000 $ que Filmauro, d’ Aurelio De Laurentis, posa a disposició del guanyador i que es repartiran a parts iguals entre el director i el productor. A més, el director guanyador rebrà un bonus de 40.000€ per gastar en pel·lícula, ofert per la marca Kodak.

Corto Cortissimo. Amos Poe (president, cineasta nord-americà), Gianni Rondolino (crític i historiador cinematogràfic italià) i Joana Vicente (productora portuguesa de projecció internacional).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!