Actualment fullejant category

3.2.02. VENÈCIA EN MOSTRA. Dia a dia

Venècia lliura els premis i “Messi” clou les Jornades dels Autors

The Golden Era, de la xinesa Ann Hui, clou avui la 71a edició de la Mostra de Venècia, un cop el Jurat presidit per Alexandre Desplat hagi fet públic el seu veredicte. El mateix dia que, unes Jornades dels Autors molt futbolístiques, tanquen portes amb “Messi”, d’Álex de la Iglesia. Per a llegir l’apunt, cliqueu-ne el títol (s’obre a la mateixa pàgina).

Andrew Niccol i Andrei Konchalovski tanquen la competició de Venècia 2014

Andrew Niccol i Ethan Hawke, amb els problemes ètics d’un pilot de drones, i Andrei Konchalovski, amb una història ambientada en un poblet rus arraconat, tanquen la competició; el mateix dia que James Franco presenta una nova adaptació de Faulkner, que Horitzons arriba al cap de camí amb producció de Georgia i l’Azerbaidjan, que la Setmana de la Crítica tanca portes… Per a llegir l’apunt, cliqueu-ne el títol (s’obre a la mateixa pàgina).

Abel Ferrara presenta a Venècia el seu “Pasolini”

Willem Dafoe encarna Pier Paolo Pasolini al biopic que li dedica l’atípic Abel Ferrara, centrant-se en el seu darrer dia de vida; mentre Joe Dante torna amb una peculiar història d’amor possessiu, que aixeca tombes, i l’italià Ivano De Matteo adapta la novel·la “El sopar”, inspirada en el crim del caixer automàtic de Barcelona. Per a llegir l’apunt, cliqueu-ne el títol (s’obre a la mateixa pàgina).

Venècia: la rebel Sabina Guzzanti parla dels acords entre la Màfia i l’Estat

Després d’haver denunciat el règim de Berlusconi, a la devastadora “Draquila, la Italia che trema” (2010), la rebel i mediàtica cineasta Sabina Guzzanti posa ara el dit a la llaga dels vincles Màfia-Estat. El dia que el sud-coreà Im Kwontaek presenta els 102è film i Michael Almereyda una adaptació del “Cimbelí”, de Shakespeare, amb un ampli repartiment de rostres coneguts. Per a llegir l’apunt, cliqueu-ne el títol (s’obre a la mateixa pàgina).

A Venècia, un documental sobre el cinema industrial i el seu imaginari de progrés

“La idea d’un futur millor, que avui sembla dramàticament llunyana, va generar un imaginari col·lectiu de tot un segle”, això explora “La zuppa del demonio”. El dia que Manuel de Oliveira presenta un curtmetratge amb referents literaris i Hong Sangsoo serveix un nou reguitzell de vitalistes trobades i diàlegs entre personatges. Per a llegir l’apunt, cliqueu-ne el títol (s’obre a la mateixa pàgina).

Venècia, negra, negríssima

Humor negre, ànimes obscures, l’inquietant món subterrani austríac vist per Ulrich Seidl, amants arrossegats per l’addicció, inesperada pallissa nocturna, un funeral ben especial… configuren una jornada negra, negríssima, a Venècia 2014. Els films de la Competició de Venècia 2014. Per a llegir l’apunt, cliqueu-ne el títol (s’obre a la mateixa pàgina)