Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 d'agost de 2014
0 comentaris

7 primeres pel·lícules i 2 “tornes”

Aquest apunt el vaig completant des d’avui fins al decurs del certamen, a partir del 27 d’agost. Mentrestant, podeu consultar la programació de la 29a Setmana de la Crítica de Venècia, clicant aqui: SIC 2014.

Setmana Internacional de la Crítica – Venècia 2014: la programació.

Vil·la Touma (Villa Touma). Direcció: Suha ARRAF. Producció palestina (Israel reclama la devolució dels 400.000$ amb què l’han subvencionat, atès que la directora l’ha presentat com a producció palestina i la Setmana de la Crítica n’ha eliminat referències a la nacionalitat de la producció). Guió: Suha Arraf. Intèrprets: Ula Tabari, Nisreen Faour, Cherien Dabis, Maria Zreik . Sinopsi:Tres germanes solteres, de l’aristocràcia cristiana de Ramala malden per acceptar la realitat que els envolta: l’ocupació dels territoris palestins i l’èxode massiu de la noblesa local.Per a sobreviure s’estan recloses a la seva vil·la, aferrant-se desesperadament a la nostàlgia de les glòries del passat. Però un dia entra en les seves vides Badia, neboda que ha queda òrfena, i el món se’ls ben capgira. Per a preservar el bon nom de la família, miren de casar-la amb un bon partit de l’aristocràcia cristiana. Però de debò n’hi haurà prou arrossegant Badia a cada funeral, casament o cerimònia religiosa, per a trobar-li un bon marit? Més informació: Setmana de la Crítica de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Altres festivals: Toronto 2014 Discovery. Directora: Suha Arraf. (Melia, Palestina, 1969). Productora, guionista (és co-guionista d’Eran Riklis a La núvia siriana (2004) i Els llimoners), autora del documental  Nashot ha’chamas (2010) i debuta en la ficció amb Vil·la Touma (2014).

Arance e martello. Direcció: Diego BIANCHI. Producció italiana. Guió: Diego Bianchi. Intèrprets: Diego Bianchi, Giulia Mancini, Lorena Cesarini. Sinopsi: Calorós estiu de 2011, en plena era Berlusconi. La vida d’un tranquil mercat de barri rep una sacsejada letal quan l’Ajuntament decideix tancar-lo. L’única organització política on la gent pot recórrer és la secció local del Partit Democràtic, que està separat del mercat per un mur de formigó, construït per permetre la construcció del metro. Aquest serà un dia paradoxal i únic, divertit i dramàtic a la vegada, en el qual tot plegat es converteix en paradigma satíric de la història recent d’Itàlia. Més informació: Setmana de la Crítica – Cloenda – Venècia 2014  | Imdb. Vendes internacionals: Fandango. Distribuïdores: Fandango. Director: Diego Bianchi (x). Conegut com a “Zoro”, el 2003 va obrir un blog un expressa les seves opinions. Entre 2008 i 2011 roda els vídeos de la sèrie “Tol·lerància Zoro”, que difón primer Youtube i posteriorment per les cadenes de televisió Rai3 i la 7.  Ha dirigit els documentals “Finale di partita” (2011 i “Anno Zoro – Finale di partita 2012” (2013). Amb la col·laboració de Simone Conte, ha publicat el llibre Kansas City. La Roma di Luis Enrique. Cronache tifose di una revoluciòn complicata (2012). Ha tingut cura de la secció “La posta di Zoro” a Il riformista i del blog “La 7 di Zoro” al web de la 7. Actualment té la secció “Il sogno di Zoro” al suplement Venerdi de Repubblica. Des de març de 2013, dirigeix i presenta el programa “Gazebo” a Rai3.

Terra batuda (Terre Batue | 40-love | Terra battuta). Direcció: Stéphane DEMOUSTIER. Producció franco-belga (germans Dardenne, Olivier Père, etc.). Guió: Stéphane Demoustier, Gaëlle Macé. IntèrpretsOlivier Gourmet, Valeria Bruni Tedeschi, Xavier Beauvois. Sinopsi: En pocs mesos, en Jérôme, de quaranta-cinc anys d’edat, passa per totes les derrotes. Acomiadat, fracassa per poc en l’intent de crear la cadena de botigues que s’havia afigurat i, en la tempesta, perd la seva dona. Mentrestant, el seu fill Ugo, d’onze anys, confirma el seu talent com a jugador de tennis i destaca de valent als campionats regionals. Testimoni dels fracassos de son pare, del reguitzell d’humiliacions que pateix l’home, l’Ugo no està gens disposat a renunciar als seus somnis de campió. Més informació: Setmana de la Crítica de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Distribuïdores: Diaphana. Director: Stéphane Démoustier (Lille, França, 1977). Productor i curtmetratgista, que el 2013 ha realitzat un documental, Les petit joueurs, sobre tres nens que participen en cxampionats de tennis, i tot seguit debuta en la ficció amb Terra batuda (2014).

Dancing with Maria. Direcció: Ivan GERGOLET. Producció italo-argentino-eslovena. Documental. Intèrprets:  Maria Fux, Martina Serban, Maria José Vexenat, Marcos Ruiz, Macarena Battista, Diana Martinez. Sinopsi: La Maria Fux és una veterana ballarina argentina. Al seu estudi al centre de Buenos Aires acull ballarins de totes les condicions socials, però també homes i dones amb limitacions físiques i mentals, formant grups de dansa integrats. Havent viscut i transmès als altres durant tota la seva vida un mètode basat en la percepció dels ritmes interiors i sobre la simbiosi amb la música, la María Fux s’ha fet càrrec d’una estudiant més, potser la més difícil: ella mateixa. Tots tenim límits que podem conèixer i superar. A l’edat de 90 anys, Maria lliura l’última batalla contra les limitacions del seu cos. Més informació: Setmana de la Crítica Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Slingshot Films. Director: Ivan Gergolet (Monfalcone, Gorizia, 1977). Graduat a Bolonya, entra al cinema el 1995. Ha treballat d’ajudant de direcció i de director de producció. És autor de diversos curtmetratges (documentals i ficció) i de videos tant industrials com institucionals, debuta amb el llargmetratge documental Dancing with Maria (2014).

Flapping in the Middel of Nowhere (Đập cánh giữa không trung | Flapping in the Middel of Nowhere | Agitarsi nel mezzo del nulla). Direcció: Nguyễn HOÀNG ĐIệP. Producció franco-noruego-germano-vietnamita. Guió: Nguyễn Hoàng Điệp. Intèrprets: Nguyễn Thuỳ Anh, Hoàng Hà, Trần Bảo Sơn, Thanh Duy. Sinopsi: L’adolescent Huyen queda embarassada d’un pinxo i es veu obligada a prostituir-se per a conseguir els diners que li calen per avortar. Irònicament, l’únic client disposat a pagar és un home obsessionat amb les dones embarassades. I la situació es torna més complicada, pel fet que l’home fa la noia tan feliç, que gairebé s’oblida que du nadó dins d’ella que cada dia es va fent un xic més gran. Més informació: Setmana de la Crítica Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Altres festivals: Toronto 2014 Discovery. Directora: Nguyễn Hoàng Điệp (1982). Curtmetratgista i documentalista, ha creat la productor VBlock Media, especialitzada en cinema d’autor i projectes experimentals. Debuta en el terreny dels llargmetratges amb Flapping in the Middel of Nowhere (2014).

Melbourne. Direcció: Nima JAVIDI. Producció iraniana. Guió: Nima Javidi. Intèrprets: Peyman Moadi, Negar Javaherian, Mani Haghighi. Sinopsi: L’Amir (Peyman Moadi) i la Sara (Negar Javaherian) són una parella jove a punt d’agafar el vol cap a Melbourne, per a seguir amb els estudis; però poc abans de marxar es veuen embolicats involuntàriament amb un esdeveniment tràgic. Més informació: Setmana de la Crítica · Inauguració – Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Iranian Independents. Director: Nima Javidi (1980). Enginyer Mecànic, ha dirigit sis curtmetratges i 2 documentals. Aquest és el seu primer llarg de ficció. Extracte de filmografia: Melbourne (2014).

Cor trencat (Zerrumpelt Herz | The Council of Birds | Cuore frantumato). Direcció: Timm KRÖGER. Producció alemanya. Guió: Roderick Warich, Timm Kröger. Intèrprets: Thorsten Wien, Eva Maria Jost, Daniel Krauss. Sinopsi: 1929. Paul Leinert (Thorsten Wien), professor de música , rep una carta inesperada del seu vell amic Otto Schiffmann (Christian Blümel), jove i talentós compositor que va deixar Berlín ran d’un fracàs matrimonial. La carta és invitació a Paul perquè visiti l’Otto a la seva casa del bosc i conèixer-li el seu nou treball, una simfonia llargament esperada. En Paul se n’hi en va, amb la seva dona Anna i el seu col·lega Willi (Daniel Krauss); però quan arriben a la casa del bosc, l’Otto se n’ha anat. Així és que tots tres es posen a buscar-lo. I en Paul comença a notar alguna cosa estranya en el cant dels ocells… Més informació: Setmana de la Crítica de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Director: Tim Kröger (Itzehoe, Slesvig-Holstein, Alemanya, 1985). Estudia Cinema a l’European Film College, de Ebeltoft (Dinamarca) i posteriorment cinema documental a la Filmakademie Baden-Württemberg, de Ludwigsburg. Ha treballat com a professor ajudant de Cinema, guionista, director de fotografia. Debuta amb Cor trencat (2014), que també és el seu film de llicenciatura.

Fill de ningú (Ničije dete | No One’s Child | Figlio di nessuno). Direcció: Vuk RŠUMOVIĆ. Producció serbo-croata. Guió: Vuk Ršumović. Intèrprets: Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević. Sinopsi: La primavera de 1988, a les muntanyes de Bòsnia, es troba un nen que ha crescut entre  llops. Se li dóna el nom de Haris i se l’envia a l’orfenat de Belgrad, a Sèrbia, on queda a càrrec d’Ilke. Allà es fa amic inseparable de la petita Zika i, al cap d’un temps, aprèn a dir les seves primeres paraules. Però el 1992, en plena guerra, les autoritats locals l’obliguen a tornar a Bòsnia, on li donen un rifle i l’envien al front. I una nit, per primera vegada a la vida, el nen pren una decisió per ell mateix. Més informació: Setmana de la Crítica de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Soul Foud Distribution. Director: Vuk Ršumović (Belgrad, Sèrbia, 1975). Debuta en el llargmetratge, amb Fill de ningú.

El taüt a la muntanya (Binguan | The Coffin in the Mountain | Una Bara da Sepellire). Direcció: XIN Yukun. Producció xinesa. Guió: Xin Yukun. Intèrprets: Huo Weimin , Wang Xiaotian, Luo Yun. Sinopsi: Un noi malda per fugir de l’autoritat de la família, però accidentalment mata un pinxo local i el destí li queda lligat inextricablement al del seu pare. Una dona víctima de violència domèstica troba escalf en els braços d’un amant i quan es posa a planificar l’assassinat del marit es troba amb la notícia que ha mort. Un honest cap del poble és a punt de retirar-se, però en passa una d’extraordinària que implica son fill i es desferma un infern davant seu. Vídeos: Tràiler 1 | Tràiler 2. Més informació: Setmana de la Crítica Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Director: Xin Yukun. Té 30 anys. Graduat a l’Acadèmia Cinematogràfica de Pequín. Debuta amb aquest llargmetratge, el guió del qual ha estat treballant durant tres anys, després d’haver realitzat algun curtmetratge.

Crèdits fotogràfics: 29 SIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!