Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de desembre de 2022
0 comentaris

“3.000 anys esperant-te”, de George Miller

3.000 anys esperant-te. Títol original: Three Thousand Years of Longing. Director: George Miller. Guió: George Miller i Augusta Gore, basat en el conte The Djinn in the Nightingale’s Eye, d’A.S. Byatt. Repartiment: Tilda Swinton (Alithea), Idris Elba (el Djinn -el geni-). Vista el dia 24.12.2022, en VOSC, per Movistar+.

Sinopsi: L’Alithea Binnie, encara que està contenta amb la seva vida, té una visió escèptica del món. Un dia, coneix un geni que li ofereix tres desitjos a canvi de la seva llibertat. Però l’Alithea és massa erudita per ignorar que, en els contes de fades, les històries de desitjos acaben malament. Aleshores, el geni es defensa explicant-li el seu passat extraordinari. Seduïda pels relats, l’Alithea acaba formulant un desig d’allò més sorprenent.

Altres veus: recull d’opinions a Canes 2022, al decurs d’aquest apunt.

Comentari: S’hi assaboreix el plaer pels contes ancestrals narrats, del cineasta en fer la pel·lícula i el nostre propi, en reviure’l tot veient-la. Fantasia encantadora, màgica, i alhora, sí, extravagant. I reivindicativa dels mites i llegendes en una societat com la nostra, tan tecnològica i material, dominada per la ciència.

Del passat extraordinari del Djinn, l’Alithea es queda amb la força i autenticitat de l’amor i el desig del geni per les belleses que hi va conèixer -i que alhora són part de la seva dissort- i és així que ella farà el pas de demanar-li un dels tres desitjos de què disposa. Realment, això aboca la pel·lícula a un final erràtic, en què canvia el ritme i la planificació, encadenant-s’hi tot de seqüències narratives, com si hi hagués pressa per a tractar-ho, sense disposar del temps que s’ha emprat en tot el relat anterior, i, francament, com si tampoc s’acabés de saber ben bé com acabar-ho. Però tant se val, perquè és precisament la llarga presentació, la recreació plaent en els contes, el que fa admirable “3.000 anys esperant-te” i queda gairebé com una anècdota com la resol George Miller.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!