Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de març de 2014
0 comentaris

“12 anys d’esclavitud”, Oscar a la Millor Pel·lícula, enmig d’una passejada espacial de “Gravity”

12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen, ha guanyat l’Oscar a la Millor Pel·lícula; però només n’ha aconseguit 3 (comptant els de Guió Adaptat i Actriu en Paper Secundari —Lupita Nyong’o—), davant dels 7 que ha congriat Gravity, d’Alfonso Cuarón (Direcció, Música, Muntatge, Fotografia, Muntatge Sonor, Mescles de So i Efectes Visuals). Aquesta notícia, però, va inevitablement de bracet amb la de la derrota sense pal·liatius d’ American Hustle (American Hustle | La gran estafa americana | American Bluff | L’apparenza inganna), de David O. Russell, que no ha guanyat cap, ni un dels 10 premis a què aspirava.

En una nit sense sorpreses, pel que fa als guardons, Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallée, n’ha arreplegats 3, sumant el de Maquillatge/Perruqueria als ja ben previstos per a Matthew McConaughey i Jared Leto com a Actor i Actor en Paper Secundari, respectivament). I El gran Gatsby, de Baz Luhrmann, amb els seus 2 Oscar (Disseny de Producció i Vestuari) ha tingut “l’honor” d’arrabassar-li a Gravity la primera de les tres estatuetes que no ha guanyat (Disseny de Producció). Spike Jonze, amb el guió de Her, s’ha ecarregat de prendre-li la segona i, finalment, 12 anys d’esclavitud, com a Millor Pel·lícula, ha deixat la reina de la nit en “només” 7 estatuetes.

Els pronòstics han estat bons, potser de les vegades que més han encertat, i evidentment, Cate Blanchett s’ha endut l’Oscar a la Millor Actriu, per Blue Jasmine, de Woody Allen; de la mateixa manera que Frozen. El regne del gel, de Chris Buck i Jennifer Lee, ha guanyat els de Millor Film d’Animació i Millor Cançó —”Let it Go“—, i La gran bellesa, de Paolo Sorrentino, s’ha endut el de Millor Film de Parla No Anglesa.

FOTO © Mars Distribution 12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen


Gravity, d’Alfonso Cuarón: 7 Oscar (Direcció, Música, Muntatge, Fotografia, Muntatge Sonor, Mescles de So i Efectes Visuals).

12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen: 3 Oscar (Pel·lícula, Guió Adaptat, Actriu en Paper Secundari —Lupita Nyong’o—).

Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallée: 3 Oscar (Actor —Matthew McConaughey—, Actor en Paper Secundari —Jared Leto—, Maquillatge/Perruqueria).

El gran Gatsby, de Baz Luhrmann: 2 Oscar (Disseny de Producció, Vestuari).

Frozen. El regne del gel, de Chris Buck i Jennifer Lee: 2 Oscar (Cançó —”Let it Go“—, Animació).

Blue Jasmine, de Woody Allen: 1 Oscar (Actriu —Cate Blanchett—).

Her, de Spike Jonze:  1 Oscar (Guió).

La gran bellesa, de Paolo Sorrentino: 1 Oscar (Film Parla No Anglesa).

20 feet from Stardom, de Morgan Neville: 1 Oscar (Documental).

The Lady In Number 6, de Malcolm Clarke, Carl Freed: 1 Oscar (Curt Documental).

Mr Hublot, de Laurent Witz, Alexandre Espigares: 1 Oscar (Curt d’Animació).

Helium, de Anders Walter: 1 Oscar (Curtmetratge ficció imatge real).

Nominacions prèvies: Oscar 2013: les nominacions per pel·lícula i Oscar: nominacions de pronòstic molt obert. Comentari previ: Oscar: el meu pronòstic i el que hi premiaria.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!