Uriel Bertran

Si volem, podem!

3 de gener de 2013
Sense categoria
1 comentari

La intervenció amable de la Generalitat


El diari ARA publica que “Montoro vol treure ingressos de les autonomies moroses”. En la notícia s’explica que l’Estat espanyol està preparant una reforma per poder pagar les factures impagades de la Generalitat als proveïdors i treballadors públics, directament des de l’Estat, descomptant de les transferències que fa l’Estat a la Generalitat la part equivalent.

Aquesta és la intervenció amable que preveu l’Estat espanyol respecte la Generalitat. l’Estat s’està preparant per presentar-se com a benefactor, com a salvador de la ciutadania, proveïdors i treballadors públics de Catalunya. Davant una Generalitat que no paga (perquè està escanyada per l’espoli fiscal), arriba l’Estat “salvador”. Aquest és el seu pla.

És una estratègia malèvola per part d’Espanya. Escanyar la Generalitat, la institució que ens representa, mentre “salva” empreses i treballadors. Busca canviar el marc d’interpretació de la realitat.

Davant d’aquest panorama, el camí que sembla més adient i que ja han apuntat algunes veus, és l’acceleració de tot el procés de Consulta sobre la Independència el 2013, no allargar-lo al 2014. No ens podem permetre donar temps a Espanya per a organitzar-se; El seu objectiu és canviar el marc d’interpretació: “la culpa és de l’autogovern”. La nostra responsabilitat és mantenir el marc conceptual que vam aconseguir l’11 de setembre passat: la solució és la independència.

  1. Mires el post i és del gener i sembla que en un sol any hagin passat tantes i tantes coses. Cada dia ens en fan una. Jo tinc l’esperança que a cada cop despertin a uns quants i vegin que la independència és l’únic camí.

    Lamento que no entressiu al parlament. Però al igual que la manifestació va empènyer a tot el país a posicionar-se en el dret a decidir, penso que vosaltres també hi vau influir molt. És allò de la teoria de sistemes… sempre que mous una peça el sistema canvia i vosaltres vau fer un gran molta feina.
    Gràcies, i a seguir que està tot per fer… 

    Su. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!