Uriel Bertran

Si volem, podem!

24 de novembre de 2010
Sense categoria
3 comentaris

Encara dubtes? Les 10 raons definitives per votar Solidaritat Catalana per la Independència

1.     Solidaritat Catalana està creixent i farem entrar l’esperit de la gran manifestació del 10 de juliol al Parlament. Votant Solidaritat Catalana evitarem la majoria absoluta de CiU o el pacte de CiU amb el PP, el que implicaria més anys d’autonomisme, empobriment i frustracions. La gran manifestació del 10 de juliol i la Consulta sobre la Independència no poden acabar amb un pacte CiU-PP.

 

2.     L’entrada de Solidaritat Catalana al Parlament farà que l’independentisme condicioni la política catalana i aconseguirem empènyer CiU i ERC cap a la Declaració d’Independència.

 

3.     Necessitem urgentment la independència. Dins d’Espanya, Catalunya s’està empobrint perquè som el país que pateix l’espoli fiscal  més gran del món: cada dia Espanya ens pren 60 milions d’euros, que representen  22.000 milions l’any,  12.000 € per família, 1.000 euros mensuals!. Les famílies catalanes hem passat de ser les més riques de l’Estat a la 12a posició per darrera de Ceuta i Melilla..

 

4.     Només el camí de la independència i ser un Estat dins la Unió Europea permetrà que recuperem aquest espoli fiscal i canviar la situació d’empobriment de Catalunya. L’altre camí, el d’intentar més autonomia dins d’Espanya, ja el vam provar amb l’Estatut del 2005, i aquest camí va ser tapiat, retallat i liquidat, primer pel pacte Mas-Zapatero, després per les Corts espanyoles i, finalment, per la sentència del Tribunal Constitucional. Ja no queden més camins: o quedar-nos com estem i continuar empobrint-nos, o independència i prosperitat.

 

5.     Tornar a intentar el mateix camí de l’Estatut com pretenen CiU, ERC o IC és, després de la sentència del TC, totalment impossible . Les promeses de concert econòmic de CiU, de referèndum d’ERC o de federalisme d’IC són impossibles perquè la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut les ha declarat il·legals dins l’actual marc constitucional espanyol.

 

6.     En canvi, la Declaració d’Independència des del Parlament que proposa Solidaritat Catalana sí és possible perquè ho permet la legalitat internacional, ja que significa l’exercici del dret a l’autodeterminació dels pobles reconegut per l’ONU. La recent sentència del Tribunal Internacional de Justícia de l’ONU ha avalat el procediment de Declaració d’Independència per constituir un nou Estat independent com a legítim i legal.

 

7.     Amb la independència, sense espoli, serem de cop el 4rt Estat més ric de la UE,  rellançarem l’economia i crearem milers de llocs de treball, posant fi a l’espoli fiscal de 22.000 milions (3.000€ per català) que cada any Espanya pren a Catalunya. Crearem beques-salari per als joves estudiants, incrementarem les pensions 2500€ l’any (175€ al mes) i disposarem d’infraestructures de primer nivell, acabarem amb els peatges, construirem l’eix mediterrani ferroviari i podrem gestionar els nostres ports i aeroports per ser un pol econòmic mundial.

 

8.     La independència ja no comporta cap risc:  dins de la Unió  Europea, Espanya ja no pot recórrer a l’ús de la força per aturar el procés d’independència i amb la globalització, el mercat espanyol ha perdut importància per a  les empreses catalanes. A més,  els juristes internacionals  deixen clar que Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència perquè ja en formem part.

 

9.      Solidaritat Catalana es compromet solemnement a proclamar la independència per part del Parlament de Catalunya en la propera legislatura (2010-2014). La primera proposta de llei que presentarem al Parlament de Catalunya serà la Llei de Declaració d’Independència de Catalunya i demanarem als altres grups parlamentaris que donin llibertat de vot als seus diputats i diputades. I constituirem l’Assemblea de Representants de la Nació Catalana que estengui la proclamació d’independència a tots els Països Catalans.

 

10. Si no aconseguim prou diputats per proclamar la independència, farem oposició al govern autonomista que es formi i difondrem i farem pedagogia dels avantatges de l’Estat propi fins assolir la majoria suficient per proclamar la independència. I promourem la regeneració democràtica de la política catalana.

 

 

  1. Arribista d’anar per casa, jovenet inexpert, ambiciós sense substància, desgràcia pel pais si arriben al poder semblants barruts, que solament volen el poder i els diners que aconsegueixen per la seva cara.

  2. El punt 8, es una mica vergonyós. Com es pot dir que Catalunya, Escòcia o Flandes formen part de la UE. Espanya, el Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda, i Bèlgica, en formen part! Es una bestialitat aquest punt! Si ens independitzem d´Espanya, serem a Europa, no a la UE! Catalunya, un cop independitzada, tindrá que cumplir un requisits per formar part de la UE, com cedir sobirania nacional, com per exemple, no poder acunyar moneda, ja que l´Euro es la moneda unica en tot l´espai comunitari. Això seria interpretat com un atac a la sobirania nacional de Catalunya?
    I d´altre banda, que farem amb el camp català? La UE retalla les ajudes al camp practicament a diari. Igualarem el tracte denigrant Bruseles com Madrid? CiU, que controla aquest aspecte, serà molt interesant de veura com gestionaria les retallades al camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!