El Sí a la independència suma ja més vots que ERC quan falta per votar més del 60% del cens

Un nou paradigma sobre les possibilitats de l’independentisme polític d’esdevenir majoritari s’està obrint pas al nostre davant a partir dels resultats de la Consulta sobre la independència.

 

Des de fa ja alguns anys sostinc que és possible una acumulació de força política independentista, fins a esdevenir majoritària, a través d’una estratègia clara i diàfana que plantegi la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència.

 

Una estratègia independentista clara, amb un missatge clar, sense contradiccions que desorientin i allunyin l’electorat sobiranista que dubta de la nostra coherència i honestedat. És a dir, sense contradiccions com voler tornar a compartir projecte de Govern amb companys de viatge que voten en contra de les mocions municipals a favor de la Consulta mentre formen part del govern espanyol que ens espolia. Com tampoc ens convindrien companys de viatge que en nom del catalanisme  prefereixin donar llarga vida a un autonomisme esgotat i que ens escanya, enlloc de prioritzar el referèndum d’autodeterminació.

 

L’independentisme ha de ser clar i valent, i en base a aquesta aposta estic convençut que pot  esdevenir, d’aquí a uns anys, la primera força política de Catalunya. Llavors seran els altres els qui voldran pactar amb nosaltres! Aquest ha estat el camí de l’SNP a Escòcia i aquest és el camí que necessitem a Catalunya.

 

Les xifres de la Consulta parlen per elles mateixes. Si comparem les dades de la Consultaamb només 2,3 milions del cens cridat a les urnes, el que representa menys de la meitat de les quasi 6 milions de persones que poden votar en unes eleccions-  amb les dades de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya del 2006,  el Sí a la independència,  amb 449.312 vots ja supera en vot absolut al resultat de l’independentisme institucional d’ERC: 416.355 vots.

 

Si projectem aquests resultats al total del cens, el Sí a la Independència superaria de llarg el milió de vots, esdevenint la força més votada en unes eleccions al Parlament (CiU va treure poc més de 900.000 vots).

 

El %  sobre el cens d’aquest ‘SI’ és del 19,5%,  superior al resultat del 17’7% sobre el cens aconseguit per CiU, així com superior  al del PSC que es va situar en el 15’5%.

 

Crec sincerament que el temps està donant la raó als qui plantegem la via d’un independentisme clar i compromès, que sàpiga acumular força amb una estratègia sense renúncies. Que sàpiga esperar des de la oposició, si no tenim prou força encara, que el poble de Catalunya ens doni, a la propera, la oportunitat, o de presidir un Govern de la  Generalitat pel referèndum d’autodeterminació o bé, amb la renovada força obtinguda, aconseguir la seva convocatòria a través d’un pacte de Govern coherent. Que ningú no ho dubti, si fem les coses ben fetes aquest dia arribarà, i més d’hora del que ens pensem.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *