6 de setembre de 2016
0 comentaris

Dissabtes de Teatre aposta per espectacles més creatius

Temporada Dissabtes de Teatre
Temporada Dissabtes de Teatre

L´endrapasomnis, El Gran llibre màgic, l´Aladdin o el Mago de Oz entre les propostes més agosarades. 

La 13ª temporada destaca pels nous formats d´espectacles molt més creatius. S´allargarà fins a l´abril de l´any que ve amb un total de nou funcions. Inclourà espectacles molt diferents de les arts escèniques per tal d´acostar la cultura al públic de banda i banda del riu Sénia. 

L´organització, Ull de Teatre, vol així mantenir i augmentar el públic amb la fidelització d´espectadors de totes les edats. Aquesta nova temporada que començarà el dissabte 17 de setembre, amb el patrocini de l´Ajuntament d´Ulldecona, ha apostat també pel públic jove per tal apropar-los més al teatre. Exitosos muntages musicals com “l´Aladdin” i el “Mago de Oz” són una forta aposta per a nois i noies de 10 a 16 anys.

 Hi tenen cabuda molts gèneres escènics, circ, dansa contemporània, teatre visual i les propostes de teatre musical amb l´intent que el conjunt de programació continuï la tendència a l´alça  i que l´Orfeó Montsià d´Ulldecona es mantingui com a referent de la difusió de les arts escèniques a través de la Fundació Xarxa d´Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya. 

Una aposta destacada per començar. 

L´arrencada de la programació de la 13ª temporada es farà amb “L´Endrapasomnis” de la Cia. Teatre al Detall, un conte original de Michael Ende, adaptat per Jordi Palet. Una excepcional fusió del teatre amb la música en directe. Un joc musical on l´interpretació, l´escenografia, l ´atretzo i el vestuari fan què qualsevol objecte tingui la seva justificació. L´acompanyament sonor de tota la funció va a càrrec de La Tresca i la Verdesca un grup de enorme reconeixement professional que han ofert la seva música per a l´espectacle més enllà de les dinàmiques d´animació. D´aquest projecte en surt un disc “ l´Endrapasomnis” nominat als premis Enderrok com a millor disc familiar 2014. 

 Pel que fa a la funció de circ, l´espectador gran i petit, disfrutarà d´una atractiva i divertida combinació entre una escala d´equilibris , un trapezi i un contrabaix que construeix l´espai sonor. “ Esquerdes “ de la companyia Hotel Iocandi és un espectacle fresc, variat, il.lustratiu i divertit, amb un llenguatge propi entre la comèdia i la tragèdia. A través de la música i els equilibris la comunicació és total amb el públic.

Els seus intèrprets han estat  premiats com a Millor Espectacle de Circ 2015 als premis ZIRKOLIKA, a banda de les nombroses actuacions a l´Estat i Europa. 

El món de la dansa i el teatre visual arribaran en la companyia L´Animé. Les dues actrius no només han batejat la seva companyia amb nom francès sinó que una d´elles, l´Anna Ros, es va formar amb la companyia de l´artista i veterà creador Philippe Genty.

“Bhrava!” esdevé un espectacle d´una força expresivitat visual amb la història d´una xiqueta com a protagonista – un titella sense cos – amb una gran dosis d´arts escèniques franceses inclosa la música original. Aquest treball a banda d´haver rodat molt va tindre una participació important al Festival Internacional de Teatre per a nens de Bucarest (Romania) i a fet temporada  al SAT Teatre de Barcelona. 

Espectacles musicals que enganxen als menuts, al jovent i adults. 

Amb el segon bloc de la temporada 2016-2017 el teatre musical marcarà la pauta de la programació. El primer dissabte del mes de desembre l´escenari de l´Orfeó d´Ulldecona donarà cabuda a un dels premis finalistes de musicals Broadway Wold Espanya com a millor musical infantil “ El Gran llibre màgic” de la veterana companyia T-Gràcia després d´haver fet temporada als teatres Lope de Vega i La Latina de Madrid i al Teatre Goya de Barcelona.

Són els creadors d´aquest divertit musical l´Albert Gràcia i David Ávila intérprets des de l´any 2011 al reeixit Rey Leon, a Madrid.  Humor, música, titelles i trucs de màgia formen part d´aquest musical familiar que canvia els finals dels contes. Ho complementa una banda sonora original i l´atractica escenografia què es converteix en protagonista el mateix Llibre Màgic. 

Un altra aposta destacada és “Aladdin#ThePopMusical”  basat en Aladí i la llàntia meravellosa. La Roda Producions afegeix aquest espectacle al seu repertori amb direcció de Dani Cherta, el seu director, usant tots els recursos del ram de les tecnologies.

Una comèdia divertida i actual amb molta marxa, ple de talent i whatsApps, qüestionant la repercusió que pot tenir la fama en un món  que gira ràpid i busca immediatesa mediàtica. A més a més l´interpretació compta amb joves actors, sorgits de les escoles musicals catalanes. 

Al mes de febrer, un altre dels noms més esperats de la programació és la innovadora adaptació teatral de “El Mago de Oz” – versió en català – de la companyia barcelonina Believe Teatro. L´obra vol arribar a tots els públics, mantenint el guió original d´aquest clàssic de Lyman Frank Baum. Un espectacle coral amb catorze intèrprets i un potent equip tècnic de producció on s´hi barreja la música, la dansa, ombres xineses i escenaris animats amb interacció amb els actors. Amb el lema “Oblida el clàssic” Believe Teatro vol compartir al segle XXI aquest viatge a través del camí de les rajoles groges.   

Tornem al febrer coincidint amb el carnaval a Ulldecona, l´espectacle més participatiu de carrer. Amb dosis d´aventura, fantasia i molt d´humor els Trastos Band Quartet&Troupe de Pallasos de la companyia de Jaume Ibars ompliran de vida el carrer Major i la Plaça Sales i Ferre. 

Una de les companyies que mai defrauda i atreu l´interés de grans i menuts pels diferents nivells de lectura al seus espectacles  és El Cau de l´Unicorn. “Akäshia, el viatge de la llum” és un musical de grans titelles  i actors en llum negra. Aquesta vegada havent incorporat nous tipus d´iluminació i nous materials per als titelles i decorats, tot cercant noves formes d´expressió teatral. Les cançons  han estat composades per en Mark Cowling, titulat per la Universitat de Cambridge i compositor-director musical de bandes sonores pel cinema i TV.  Els cors han estat arranjats i dirigits per Joan Carles Capdevila amb les veus dels cantants Muntsa Rius, Oscar Mas, Xavi Fernández, Elvira Garcia, Aina Quiñones. Des de l´any 2002 la companyia ha estat actuant per quasi totes les Comunitats Autònomes i per una vintena de Festivals Nacionals e Internacionals.          

 La programació que compta amb el patrocini de l´ajuntament d´Ulldecona,  es completa amb la nova creació de la companyia sabadellenca Engruna Teatre. “Loops” una peça per a canalla però que agrada també molt als més adults. Un joc sobre el pas del temps amb actrius, titelles i música en directe. Dos personatges, un és l´experiència i l´altre la inexperiència.Quan una torna l´altra encara hi va.  Un muntatge poètic sobre la circularitat de la vida. Un d´aquells espectacles imprescindibles que reforça un bon final de temporada.  

L’organització posa a l´abast la seva web www.ulldeteatre.org per fer el seguiment de les funcions i la venda OnLine de totes les sessions numerades que permetrà en temps real informar de l´aforament de cada espectacle, sense cap cost addicional. Aquestes tindran lloc al teatre Orfeó Montsià d´Ulldecona els dissabtes a les sis de la tarda i clouran el dissabte 22 d´abril de l´any que ve. Ull de Teatre amb aquesta edició desitja que el públic pugue compartir amb més gent aquesta iniciativa per tal de continuar tenint la receptivitat de nous públics. 

Ull de Teatre, Grup Escènic.  http://www.ulldeteatre.org/ 

https://www.facebook.com/DissabtesTeatre/ La Xarxa Ulldecona – Benvingut Xat 

https://twitter.com/DissabtesTeatre 

https://www.instagram.com/ ulldeteatre

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!