En contra:

els Poders i els seus servidors

24 d'octubre de 2011
0 comentaris

Una mala noticia. Emili Pardiñas Viladrich ha mort

Emili Pardiñas és el primer a l’esquerra de la foto. Conferència de premsa en oposició al film Salvador el 2006.

Nascut a Lleida, sociòleg i advocat. Haa mort als 68 anys a Vilanova i la Geltrú. Va passar la seva Infància i adolescència al Marroc. Va participar al Maig francès i fou militant del MIL (MOviment Ibèric d’Alliberament) amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas pel MIL

El llibre té per titol un comentari de Salvador Puig Antic: “Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes”. El dedica a la seva companya Hortensia i a la seva filla Ixia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.

Va participar al Congrés d’auto dissolució del MIL a Tolosa a l’agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL.

El 2006, a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, l’Emili va participar a la conferència de premsa i manifest de militants del MIL, OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

 

Després va publicar amb el dibuixant Carlos Azagra una història novedosa i en forma de còmics del MIL: “A la Revolución en Gerundio, editat per les Edicions de Ponent.

Com advocat ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i els companys empresonats.

L’Emili portra incrustat en el seu nom el MIL i la vida de MILItant, i en la seva mort als 68 anys rendeix homenatge i recorda un dels aconteixements importants de la seva vida, el Maig del 68, que a molts de la seva generació ens ha marcat.

Et recordem i no t’oblidarem en les lluites a venir.

Txema

 

Tret de Google:

Emili Pardiñas Nacido en Lleida (Catalunya). No vale poner la fecha, nadie se la creería, ya que sigue joven. Infancia y adolescencia en el norte de Africa: feliz estancia tan desiciva para su educación sensorial y sentimental, que le ha empujado a soñar con una Alhambra en cualquier lugar de los muchos que se ha pateado. Siguiendo el lema antisistema capitalista “jouissons avant de passer à la production” (gocemos antes de entrar en la producción) de los setenta, se pasea hasta la treintena por universidades catalanas, europeas y americanas. Y se lleva del brazo las títulaciones: Magisterio (Tarragona); Licenciatura en Derecho (Barcelona); Licenciatura en Ciencias Políticas (París); Licenciatura en Sociología y Tesis Doctoral: Sociología Americana. Funcionalismo. Y sociología Crítica (París); Derecho Comparado (Strasbourg). Historial profesional extenso: profesor de primaria, bachillerato, universitario y de formación ocupacional; abogado laboralista, sociólogo en encuestas políticas; periodista (Liberación); traductor y corrector de estilo; A.P.I; especialista en R.R. H.H.,; productor y manager musical; y otros oficios diversos. Este es su segundo libro, precisamente sobre el periodo de activismo. De profesional nada, solo le movían ideales y el atractivo de la aventura. BIBLIOGRAFÍA: “Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes” Pardiñas Viladrich, Emilí. Col. Calabria Narrativa. Editorial DENES 2004. Obras en catálogo (1) – A LA REVOLUCIÓN EN GERUNDIO

 

“Si aquello era pura rebeldía juvenil –como algunos me han preguntado-, compañeros afines, octogenarios como Luis Andrés Edo y otros muchos por encima de los cincuenta entre los que me cuento, hemos de agradecer a la Utopía anarquista su crema rejuvenecedora: seguimos jóvenes. Y más rebeldes a la vista de la saturación y extensión – gracias a la globalización- de la mediocridad ¡otra vez!”

Emili Pardiñas

Con Emili Pardiñas como guionista hicimos el libro “A la revolución en gerundio”,con todas las incomodidades del mundo,el no tenia internet y me tenia que acercar a su casa en Vilanova y la Geltrú,a parte tenia una atrofia en los dedos y escribia dificultosamente,era dificil descifrar su letra. A pesar de eso echamos unos buenos ratos intercambiando opiniones y divagando sobre la vida,incluso con posibles proyectos para mas adelante,como el de continuar la historia,regresar un poco a nuestro reciente pasado para contarlo desde un prisma diferente.Desgraciadamente nos dejó el domingo pasado ya sólo nos vá a quedar el eco de unos pasos y el recuerdo de un amigo que nunca quiso ser viejo.
Carlos Azagra

Sirvan esas viñetas de ahi de recuerdo:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!