En contra:

els Poders i els seus servidors

19 de juliol de 2015
1 comentari

Tot preparant l’entrevista a l’Enric Marco

dd18414b234839553d0b95e13e932068_400x400

 

L‘Enric Marco és un company estigmatitzat mundialment pels mitjans que viuen de la mentida. L’acusen de fer-se passar per deportat. Anava a les escoles a informar sobre els horrors nazis, com a deportat. Una mentida venial ja que havia estat empresonat pels nazis i podia haver anat a parar a un camp de concentració al estar acusat d’alta traïció al nazisme.

L’Enric vol parlar i nosaltres el volem escoltar. Té les pàgines dels nostres diaris obertes.

Primer contacte

L’idea de l’entrevista em va venir al saber que en Cercas havia escrit un llibre sobre l’Enric Marco. Vaig ensumar i malpensar del Cercas, al ser un novel·lista que escriu pels poderosos, les elits. No en vaig equivocar. El llibre «El impostor» supera totes les previsions possibles. És una impostura hàbil, professional, del començament al final. És una vulgar i letal investigació policíaca.

Vaig demanar el telefon de l’Enric i em varen dir que la seva dona feia poc havia mort. I millor esperés. Per Sant Jordi la Lumi em va comprar el llibre «El impostor».

L’Enric Marco va estar d’acord en ser entrevistat. Per telefon em va dir que des de feia temps esperava que el telefonéssim del Catalunya. Em va recalcar que té moltes ganes d’explicar-se i d’aclarir un piló de coses i que farà falta més d’una entrevista. Fins i tot em va dir que havia pensat en fer-se ell una auto entrevista. La impressió que en vaiCatalunyag treure és bona., la d’un home amb una gran vitalitat i energia. No semblava que tingués 95 anys. L’Enric és una persona d’idees i recursos: Me va agradar la sevCatalunyaa idea d’auto entrevistes. De fet ens ens hem trobat la fam i les ganes de menjar. Cercas és tòxic i un gran impostor. Cal denuncia’l.

Trobada a San Cugat.

En Pep Cara i jo vareCatalunyam anar a Sant Cugat a entrevistar l’Enric Marco. En Pep pel Pèsol negre i jo pel Catalunya. Ja ho havíem fet altres vegades. En Pep duia la càmera vídeo, jo la gravadora. Tenim dos enfocs diferents:

En Pep considera que l’important és la vida militant i anarquista de l’Enric Marco, les seves lluites des de que va anar de milicià voluntari fins a ser secretari general de la CNT de Catalunya i Espanya. Jo anava preparat per a centrar-ho contra la investigació policíaca del Cercas, les mentides del Cercas i les impostures del Cercas, d’ell i dels seus col·laboradors i padrins.

Amb en Pep és fàcil arribar a acords. Varem quedar de combinar les dues idees i deixar parlar l’Enric i seguiríem les propostes de l’Enric. Mètode no-directiu.

L’Enric ja estava al bar davant l’estació esperant-nos.

L’Enric va voler primer un canvi d’impressions amb nosaltres abans de començar les entrevistes. Varem estar parlant amb l’Enric cap a 4 hores. Varem quedar en fer-la pròximament. I seguir-nos veient-nos.

Ha perdut 15 quilos degut a la mort de la seva companya. 40 anys junts, acompanyant-se a tot arreu i ajudant-se mútuament. També 15 quilos menys per les mentides i enganys, menyspreu i insults de l’indigne i sinistre inquisidor Cercas, que cínicament va escriure: “El llibre el matarà”.

L’Enric té una salut de ferro. Als 95 anys i encara protesta , denuncia, i segueix en la lluita contra les injustícies que rep en carn pròpia. No es queda a casa seva com li recomanen amics i familiars. El que més li dol de les innombrables mentides del Cercas és que l’hagi tractat de policia, de burgés, i que l’hagi enganyat des del primer dia fins al final. «Em va entregar el llibre sols uns dies abans. El vaig desautoritzar completament. Em va respondre que era igual, que no esperava la meva aprovació. I que si la tingués és que el llibre era dolent. Em va dir que si volia una biografia, que me l’escrivís jo. Que el seu llibre em rehabilitava. És un mentider, un impostor». Es rebel·la ara contra el seu inquisidor, en Cercas. Jo l’acompanyaré i espero molts altres companys l’acompanyem en aquesta lluita.

És un luxe haver conegut i parlar amb un milicià que va participar a la Revolució i a la guerra civil. Ja no en queden. Un luxe poder parlar i compartir amb un resistent que ha patit el franquisme i el nazisme. I que a la transició fou secretari general de la CNT. I que ha continuat al llarg de la vida amb els ideals llibertaris.

Ens acomiadem com si ens coneguéssim de fa temps.

– Cuida’t Enric -li diem- Ara és lo important. No li donis voltes al llibre del Cercas. No t’hi capfiquis. Estigués tranquil. Ocupa’t de la teva salut. Nosaltres ens ocuparem d’ell. L’atacarem, el denunciarem i l’enfonsarem. En Cercas és un pobre tipus, un farsant, un miserable.

– Aneu en compte. Té bons padrins- ens aconsella com a vell expert en lluites

– També atacarem als padrins. És l’objectiu. Desemmascarar-lo i atacar als padrins. En Vargas Llosa i tota la poderosa màfia d’«El País». Una colla de carques amb discurs socialdemòcrata. Buscarem els altres padrins que té

-Avui dormiré bé. Gràcies pel caliu que m’heu donat.

Txema Bofill       txemabo@gmail.com

 

  1. Respecte al Cercas i al seu padrinatge, vaig veure una sèrie d'”entrevistes” / publireportatges a TV3 (a Els matins, si no m’equivoco) i a Catalunya Ràdio (amb la sra. Coppulo, aquell cop actuant de raspall) on l’escriptor va traspuar tota la fel contra el sr. Marco i tot pel què havia viscut i lluitat.

    Només per la manera de [mal]parlar d’una persona viva, a la qual no se li vol donar el dret a replica, fa que els acusadors siguin sospitosos de mentir i tergiversar.

    I dirè una cosa que pot ser molt politicament incorrecte, però que no la puc callar: El lobi psuquero (amb tota la cua totalitari-estalinista, malgrat que s’hagi canviat de vestimenta i formalitat) és molt poderós. Done’m un cop d’ull a institucions públiques i privades, i veurem a dalt de tot a insignes personatges d’aquest lobi. Ah! I també a llistes electorals “unitàries”!
    De ben segur que si el sr. Marcos no hagués estat de la CNT, no haguera patit l’escarni.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!