Totcinema.cat

el bloc!

17 d'abril de 2007
Sense categoria
0 comentaris

No n’hi ha prou

S’aprova una subvenció de 2,4 milions d’euros per al doblatge aquest any
Bé, jo no sé els preus que es mouen en el món del doblatge. No sé què cobren els dobladors i els estudis de doblatge per pel·lícula, però 2,4 milions d’euros no haurien de donar per més de 18 pel·lícules en un any??
No vul ser demagog, perquè tampoc sé si una part d’aquests diners va destinat a pagar a les multinacionals o a les distribuïdores o vet a saber qui.

El que em molesta és la continuïtat. No veig millores. No es doblaran pel·lícules per "a tots els públics", tret de l’habitual del woody allen i alguna engruna més. Seguim amb el mateix nombre de doblatges (l’any passat van ser més, 22), seguim amb la majoria de films per a nens (que quan creixin no podran veure cinema en la seva llengua) i seguim sense promocionar els subtítols, un camp on almenys en els DVD hauria d’estar molt i molt més estès.

Llegeixo a VilaWeb que "Segons la secretaria de Política Lingüística, la despesa mitjana del doblatge d’un film és de 70.000 a 110.000 euros.". En fí, no sabia que costès tant!! sembla mentida, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!