Tomeu Carrió

Viure la història

28 de gener de 2019
0 comentaris

Les noces de Salvador Romero García, metge del Pla de Sant Jordi durant la Guerra Civil

El metge Claverol (1) es trobava a Barcelona bloquejat en territori més o menys controlat pel govern de la República, el de la Generalitat i les milícies antifeixistes. Per aquest motiu les autoritats rebels de Mallorca enviaren un metge substitut; Salvador Romero García. Aquest metge estigué uns pocs anys al poble mentre Josep Claverol Fenosa (2) mirava de tornar a Mallorca.

En plena guerra, Salvador Romero, es casà amb Dolores Valenzuela Ladaria a l’església de Sant Francesc de Palma. Al diari La Almudaina del divendres dia 16 d’abril de 1937 trobam la notícia de les seves noces del dia anterior. Se celebraren “en la intimitat” segons es diu “per motiu de dol de la família de la núvia”.

Hi assistí el santjordier Guillem Mut que feu de testimoni del nuvi i que devia ser el propietari de la farinera del poble.

Durant una guerra no és bon moment per casar-se, en principi. Si és una guerra civil encara més. I si es tracta de perseguits i represaliats és gairebé impossible.

Aquí podeu veure la foto de la notícia.

Bartomeu Carrió Trujillano

NOTES

(1) Per a més informació de Salvador Romero i el seu fill Joan Francesc Romero, així com de l’estada de Josep Claverol a Barcelona, podeu consultar GARCÍA LLINÀS, A. Pla de Sant Jordi. Història d’un poble. Alejandro García Llinàs. [Palma]: 2002. Capítol “La població”, p. 19.

(2) De Josep Claverol podeu consultar aquest mateix bloc a l’article sobre el Centre de Lectura Ramon Llull.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!