CALAIX DESASTRE

Teresa Miserachs

17 d'abril de 2014
0 comentaris

SOR CRISTINA

Sor Cristina al raper : “Tu i jo som imbatibles, saps per què?. Som el diable i l’aigua beneïda”.

És cert, som a Setmana Santa, i potser el que tocaria seria parlar de processons, passions (la de Crist, naturalment), Via Crucis, caravanes i embussos a les carreteres, amb número de morts actualitzat al moment com el marcador de La Marató i mones i ous de Pasqua, com cada any per no variar. I malgrat el títol, Sor Cristina, jo no parlaré d’això, perquè d’això ja en parla tothom.

El seu nom és Cristina Scuccia, té 25 anys, és siciliana, viu a Milà i és  monja de la congregació de les Ursulines de la Sagrada Família.  El cas és que Cristina Scuccia, Sor Crsitina, va començar cantant a l’església i s’ha convertit en tot un fenomen i una sensació a les xarxes socials després de la seva participació a la versió italiana del programa “La Voz”, on segons diuen va deixar bocabadats als membres del jurat, entre els qui hi havia la mítica Raffaella Carrà, per la seva interpretació del tema “No One” d’Alicia Keys.

A mi personalment, d’entrada, la seva actuació no em va acabar de convèncer, ara, veure les seves companyes de convent, és a dir, les altres monges, ballant i saltant, més motivades que les fans dels One Direction ,i ja completament extasiades d’alegria quan van comprovar que tots els membres del jurat giraven la cadira per escoltar la monja, que per descomptat i per guanyar punts, portava l’hàbit, em va deixar sense paraules.

La monja va dir que havia anat al programa a donar el seu do, referint-se a la seva veu, i al do de pit en sentit figurat. I va fer broma dient que espera una trucada del Papa Francesc, perquè ell les convida a sortir i a evangelitzar, a dir que Déu no ens pren res, sinó que fins i tot ens dóna encara més, mentre el públic l’aclamava.

En haver de triar a un membre del jurat com a “coach”, la monja es va decantar pel raper italià J-Ax i formar part del seu equip, perquè va ser el primer en girar-se i perquè, li va dir Sor Cristina al raper : “Tu i jo som imbatibles, saps per què?. Som el diable i l’aigua beneïda”. I el raper, emocionat davant aquestes paraules, li va dir: “Vine amb mi”, que dit així sona a frase de Jesucrist, o potser és perquè és Setmana Santa i tot sona més litúrgic.

I Sor Cristina, va passar al següent nivell i va continuar sorprenent al món amb el seu talent acabat de descobrir, i es va assegurar el pas a la fase de concerts. I després d’interpretar Alicia Keys, va optar per la Cyndi Lauper de la dècada dels 80, que no sé jo si les seves cançons evangelitzen gaire. Però un públic entregat no parava de cridar: “Sorella, sorella”, que traduït vol dir “germana, germana”. I la fins ara religiosa, ja fa entrevistes, on agraeix el suport de la gent, i on va comentar que el seu “coach”, en J-Ax s’està plantejant gravar un disc amb la monja, per recaptar fons per a construir un hospital, no malpenseu.

I Sor Cristina, compta amb el suport dels seus companys i bisbes de l’Església. Fins i tot el Cardenal Gianfranco Ravasi ha dit per Twitter per animar a la religiosa, utilitzant un versicle de Sant Pere, “que cadascú posi al servei dels altres la gràcia que ha rebut.

Dóna bo com evoluciona i progressa l’Església.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!