CALAIX DESASTRE

Teresa Miserachs

13 de març de 2014
0 comentaris

LA VODKA

Els símptomes d’embriaguesa en els humans he vist que alguns són l’eufòria, la inhibició social, la incapacitat per prendre decisions, un comportament violent, prepotent o irregular entre altres. I no sé perquè de cop he pensat que a més d’un li deu agradar la vodka.

 

La vodka, perquè és veu que és femení, és una beguda altament alcohòlica, entre 40 i 45 graus, que s’elabora amb blat, i segons quines regions també amb sègol, i fins i tot hi ha versions  de més baixa qualitat elaborades amb patata. Als països originaris es pren d’un glop. A d’altres es beu com nosaltres bevem vi, per acompanyar els àpats, per dinar o sopar, amb tapes i entre hores. I s’aconsella beure’l acabat de sortir del congelador.

Hi ha diferents tipus de vodka: la pura, sense cap herba ni altre ingredient; amb gust: que porta infusions de fruites, herbes i altres ingredients; amb bitxo: cada ampolla porta un bitxo a dins que li dona un gust picant. A mi , com que el picant m’agrada, aquesta m’agrada molt.

Doncs bé, resulta que aquesta beguda esperitosa, que ha matat a més d’un d’una cirrosi o un coma etílic, ha salvat la vida d’un gos. En Charlie, que així s’anomena el gos en qüestió, és un petit “bichón maltès”, i s’havia intoxicat en beure líquid refrigerant al garatge de la seva propietària a Austràlia. Com que el líquid refrigerant té un sabor dolç, el gos el va llepar del terra del garatge, i en trobar-se malament el van portar al veterinari, qui li va diagnosticar una forta intoxicació que va estar a punt de costar-li la vida. Davant d’aquest diagnòstic, el veterinari va optar per subministrar-li 700 mil·lilitres de vodka a través d’un tub des del nas fins a l’estomac. Encara que resulti increïble, sembla ser que l’alcohol era l’única substància que podia separar els compostos químics dels refrigerant de manera que en Charlie pogués expulsar-los.  Segons va explicar el veterinari al diari “The Daily Mail”, l’alcohol contraresta  els efectes del polietilè glicol, evitant que aquest provoqui una fallada renal i cardíaca. Ara el gosset es troba perfectament a casa, tot i que la seva propietària ha assegurat que el procés de recuperació va ser força angoixant, i que ara ho veu graciós, perquè el gos trontollava i vomitava de tant en tant. Mira, com qualsevol borratxo he pensat. I pensant en els símptomes d’embriaguesa dels humans he vist que alguns són l’eufòria, la inhibició social, la incapacitat per prendre decisions, un comportament violent, prepotent o irregular entre altres. I no sé perquè de cop he pensat que a més d’un li deu agradar la vodka.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!