El bloc d'en Titot

Francesc Ribera

17 de gener de 2013
1 comentari

No hauria de sorprendre però

No hauria de sorprendre però com que hem vist que causava aquest efecte, faig —res— cinc cèntims dels motius pels quals la CUP hem decidit votar a favors dels pressupostos que ha presentat l’equip de govern de CiU.

Primer. No tenim el costum, ni volem prendre’l, de votar en contra per norma, perquè estem a l’oposició i és el que toca, perquè nosaltres som d’esquerres i ells de dretes… Tenim el costum —i el volem mantenir— de no crear automatismes  —si aquests fan A, nosaltres fem B—, d’analitzar les propostes i votar en conseqüència, reclami el què reclami l’estètica.

Segon. Els pressupostos que ens han presentat, tot i haver estat concebuts des d’una òptica certament distant, tot i està marcats genèticament per exercicis i exercicis nefastos —mal planificats i pitjor executats—del govern de CiU contenen alguns elements que cal valorar:

a) La reducció significativa en el capítol 1 (referent a les despeses de personal) que fà dècades que és desproporcionat i ha estat una de les causes principals de la situació ruïnosa de l’Ajuntament. Després que la CUP haguem estat anys reclamant una actuació contundent en aquest sentit, finalment han entrat en raó.

b) No es realitzen inversions que signifiquin un augment del crèdit amb els bancs. Això també feia molts anys que ho reclamàvem, finalment aquest pressupost no inclou un exigeix incrementar el crèdit tot i que el motiu és que la intervenció efectiva de l’estat als municipis superendeutats com Berga ho impedeix.

c) El pressupost contempla algunes idees i propostes de la CUP com ara el fet que que les entitats veïnals podran decidir les prioritats en la millora de llurs barris, la ubicació del nou mercat al capdamunt de la Rasa dels Molins o la Fira de Teatre Artesà.

També és cert que hi ha mancances i errors evidents, com ara la reducció o eliminació d’ajudes a una colla d’entitats de la ciutat. És per això que hem emplaçat l’equip de govern a consensuar entre tots els grups una modificació d’aquest pressupost per a corregir-los en aquest sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!