Avui el Parlament de les Illes ha reconegut l’existència dels Països Catalans.
Ho ha fet en el transcurs d’una sessió ordinària i a petició —atenció!— del grup del Partit Popular.
El fet té dues connotacions ben positives:
La primera és que, sotmetent l’existència dels Països Catalans a votació institucional, s’està reconeixent la seva existència, encara que sigui en l’exercici de negar-ho. Mai a ningú no se li acudiria entretenir-se a negar allò que, amb certesa, no existeix.
La segona és que no aprovant cap de les esmenes de PSIB-PSOE i MÉS han empès a tota l’oposició a votar en contra de negar l’existència dels Països Catalans.
En resum, avui al Parlament de les Illes poc més de la meitat dels diputats (PP) han reconegut implícitament l’existència dels Països Catalans i gairebé la meitat (PSIB-PSOE i MÉS) els han reconegut explícitament.
Gràcies Bauzá, t’has superat!
Tu també t’has fet mereixedor d’una plaça amb el teu nom quan siguem lliures!
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
A tots i cadascun dels municipis de la República Catalana hi haurà d’haver estàtues en homenatge als tres grans herois de la independència: Aznar, Rivera i Bauthá. Anem reservant una altra peanya per a Alberto Fabra, per si un cas…
A la disposició transitòria quarta s’estableix el procediment per a la possible incorporació de Navarra al Consell General Basc.
A l’atricle 145.1 s’afirma que “en cap cas no s’admetrà una federació de comunitat autònomes”. Aquesta disposició no pot referir-se, pel que acabem de veure, al País Basc i Navarra. I no seria creïble pensar que es refereixi, per exemple, a Madrid i Castella o a Extremadura i Andalusia.
Aquesta disposició, de fet, només pot referir-se als Països Catalans, als qual s’al·ludeix sense esmentar-los. I això no és una suposició; només cal rellegir-se els debats de l’època.