El bloc d'en Titot

Francesc Ribera

2 de maig de 2019
0 comentaris

Així hem reduït en un 40% el deute de l’Ajuntament de Berga.

 

Quan vam entrar a governar l’ajuntament, aquest presentava un deute reconegut de 18,2 milions als quals se n’hi va haver de sumar 2 més d’ocults que van emergir. Total: 20.200.000€ (aprox.).

El govern Rajoy (Decret Llei 4/2012) havia obligat l’equip de govern anterior (CiU) a fer un pla de sanejament a causa de la desastrosa gestió econòmica.

S’obligava a contreure nous préstecs per pagar totes les factures de proveïdors que s’acumulaven, gairebé 7 milions. Així el deute a proveïdors quedava pagat.

Aleshores el govern Rajoy va possibilitar acollir-se a una carència de dos anys sense amortitzar préstecs. L’anterior equip de govern s’hi va acollir, amb el vot en contra de la CUP. Era una irresponsabilitat. Facilitava un bon final de legislatura i merda pel que vingui.

Doncs bé. Tot i no haver de pagar amortització de préstecs, al cap de dos anys, quan vam entrar a governar es tornaven a acumular en calaixos 2,8 milions en factures impagades a proveïdors. Cada any l’ajuntament perdia entre un i dos milions.

El juny de 2015 vam entrar a governar:

– Des del primer any es va eliminar el dèficit.

– Ens vam limitar a comprar o contractar allò que podíem garantir que es pagaria.

– Vam pagar els 2,8 milions que van deixar els d’abans en factures.

– Hem complert amb totes les obligacions de pagament de préstecs.

Tot això, fent funcionar l’ajuntament i la ciutat i invertint, per exemple,1,6 milions en la substitució a leds de tota la xarxa d’enllumenat.

El resultat ha estat la reducció d’un 40% del deute municipal. Una notícia molt bona i que compleix les nostres previsions de fa 4 anys.

Ara cal acabar la feina. La situació econòmica del dia a dia continua sent molt complicada. No estem mig bé, simplement falta la meitat de temps per poder dir que estem bé. La propera legislatura acabarem de solucionar un despropòsit que fa dècades que dura.

Des de l’oposició se’ns retreu “deixadesa”, desatenció als equipaments i vies públiques. Té nassos, la cosa!!És cert que cal molta inversió en millores. S’han fet les que s’han pogut pagar. Qui fa la feina ha de cobrar. I s’hauria pogut fer més si no haguessin deixat l’ajuntament devastat.

No es pot fer política de pedaços. Calia posar els fonaments abans de començar a reconstruir i és el que hem fet. El fonaments solen quedar ocults, però són necessaris per construir en ferm. I això hem fet, tant a nivell econòmic, com en la resta d’àmbits!

De 20,2 milions a 12,2. Aquests són els números.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!