Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

2 de març de 2014
0 comentaris

IMPULSEM LA RELLA DEL LLUÇANÈS

Era l’any 1999 quan se’n començà a parlar. Qui ho hauria dit! 14 anys i escaig després, al Lluçanès hi ha un mitjà de comunicació, un xic atípic, sí, que ha arrelat en l’univers col·lectiu i que puntualment, cada quinze dies, s’obre camí poble a poble, carrer a carrer, casa a casa.

(Continua)

Amb una constància impensable en aquell llunyà darrer any de la dècada dels 90, La Rella ha crescut, ha voltat del Barcelonès al Moianès, passant per Osona i el Vallès, ha canviat la imatge, s’ha envoltat de gent cada cop més preparada i de companyies cada volta més diverses i avui ha creat xarxa a les places i a l’espai virtual.

La Rella ha posat domicili a Lluçà, a Santa Martí d’Albars i a Prats de Lluçanès per poder viure a tota la comarca i, de la mà de tanta gent que hi ha passat, ha fet possibles alguns petits miracles: 3.500 exemplars per a 8.000 habitants, repartits en 18 nuclis de població i amb 94 punts de distribució.

Va néixer enmig de l’isolament dels pobles i ara viu enxarxada en una comarca cada cop més cohesionada, malgrat la poca convicció de molts.

On altres mitjans més poderosos de comarques veïnes rebutjaven la viabilitat d’algun suplement, La Rella ha consolidat un mercat, fràgil i trontolladís, però propi i en intercanvi. On internet i les xarxes socials conviuen amb dinàmiques menys virtuals, però no menys intangibles, La Rella ha posat la base d’un espai comunicatiu creixent i divers. I ho ha fet perquè, tot i errors, precarietats, obstacles i malfiances el Lluçanès camina cap a ser allò que hauria d’haver estat de sempre, una comarca plenament activa i sòlida.

Però tot això només anirà a més si el projecte de micromecenatge #ImpulsemLaRella, amb l’objectiu d’aconseguir 9.000€ per garantir el futur del mitjà i de l’espai comunicatiu, s’assoleix. Només així La Rella continuarà.

Després de 14 anys, de 346 números, de periodisme i serveis gratuïts i d’interès per a comerços i empreses, per a entitats i institucions, ara es tracta d’aportar una quantitat de diners per acabar de convertir en col·lectiu el que ha estat en mà i boca i sentiment de la majoria. Fins al 26 de març, tot és possible. Amb l’experiència d’aquests 14 anys molt endins, i malgrat la rumorologia i les percepcions poc precises d’algú, La Rella és una eina per al conjunt del Lluçanès, per al territori i la gent. Les persones, passarem, però el futur del Lluçanès caldrà seguir-lo explicant, escrivint, mostrant… Seria una llàstima deixar-se-la perdre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!