Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

24 de gener de 2014
1 comentari

L’ÚNICA RÀDIO QUE ESCOLTAVA ANANT EN COTXE……

Del nostre company i amic Aureli de l’Horta Nord (País Valencià),

Si alguna cosa representava Catalunya Ràdio al País Valencià, era sense cap mena de dubte, la professionalitat dels seus treballadors i l’ús del català, la nostra llengua comuna. Ara mateix els franquistes han decidit seccionar el país, en vistes d’impedir allò que sempre han perseguit, la unitat de tota la nació catalana. No és que Catalunya Ràdio de forma oficial estigués per la causa, però ens mantenia units per la llengua, un vincle molt fort que podia fer despertar consciències, sobretot, en aquests moments de descrèdit del franquisme.

Personalment em sent trist i enganyat, però sobretot estic cabrejat molt cabrejat de veure com els franquistes ens van exterminant com a poble amb la inestimable col·laboració dels botiflers locals i la passivitat del les organitzacions pròpies davant un fet que evidencia la falta de llibertat que patim sota aquest règim.

Estic trist perquè a partir d’ara hauré de conduir sense ràdio, doncs no puc sintonitzar cap ràdio en català que em distregui dels afers diaris tal com ho feia Catalunya Ràdio. A mi no em val allò “d’escolta la SER” no els hi vull escoltar, vull ràdio en català. Tal com explica V. Partal en la seua editorial, no han mogut ni una pedreta ni que només fos contra la prohibició d’escoltar un mitjà de comunicació, per què el fet és aquest, ens prohibeixen escoltar una ràdio, ens prohibeixen veure una tv. ens tanquen un servei de radiotelevisió, però com que existeix l’inconvenient del català, això som per a ells: un inconvenient , no cal fer campanyes de solidaritat i de suport als que ens expressem a diari amb aquesta llengua. Si tant poquet els importem, perquè s’empenyen en no deixar-nos marxar?

Em sent enganyat per tots aquells que ens han fet creure que TV3 i Catalunya Ràdio serien les emissores de tots els Països Catalans i ens han fet perdre el temps en campanyes per a estendre la seua emissió a tots els indrets dels Països Catalans, cosa que no ha succeït i mai passarà. Aquesta dedicació militant al si a TV3, ens ha tapat els ulls per a construir una radiotelevisió popular de tots els Països Catalans. Si tot l’esforç i tots els diners destinats per valencians i illencs a estar connectats a la Radiotelevisió de Catalunya els haguérem invertit en la creació d’un altre projecte audiovisual comú, ara seríem un poble més vertebrat i en conseqüència més fort, però no ha estat així i ara ens toca pagar un preu elevadíssim pel fet. El Principat ha escollit el seu propi camí cap a la Independència amb la seua radio i televisió, la resta hem quedat fora de tot i en aquest afer els mitjans de comunicació catalunyesos tenen una gran responsabilitat, o dit d’altra forma, en el paquet d’acords per la Independència també hi compta la restricció de la informació de la radiotelevisió catalanes a l’àmbit geogràfic estricte.Resulta molt evident que amb el preu per la independència de Catalunya, entren el País Valencià, les Illes, la Catalunya Nord i l’Alguer, aviat podrem comprovar si vaig encertat amb aquest pensament, donat que els estats afectats territorialment hauran de definir la seua postura davant el procés d’independència

L’estat espanyol s’hi oposa a la independència de Catalunya, darrerament sembla no tenir més obligacions que declarar-se anticatalanista, mentrestant la precarietat laboral es va configurant com l’única forma d’accedir al mercat laboral, els serveis públics desapareixen i els estafadors i lladres gaudeixen d’impunitat en exclusiva, però la unitat de la pàtria és prioritària. Davant el secessionisme cal actuar amb fermesa i contundència, no poden consentir el trencament d’Espanya i més quan les eleccions autonòmiques valencianes estan tant a prop i es pot embolicar la població fent servir el fantasma de l’independentisme català, donant credibilitat i potenciant les declaracions de Cotino, el qual argumentava que darrere la independència de Catalunya s’amagava la dels Països Catalans. Sembla que els independentistes dels Països Catalans no hem menjat prou merda amb Convergència, el PP i Unió Valenciana, entre d’altres, doncs encara hem de servir per a la campanya electoral del PP valencià, quan en realitat nosaltres no ens emportem res de tot aquest pastís independentista. Sr. Cotino no invente fantasmes, la independència dels Països Catalans va per un altre camí bastant diferent al que vostè desitjaria, per que en el nostre projecte els personatges com vostè no tenen cabuda, per tant, li preguem no ens barregi i reconega que tot el guirigall sobre Catalunya els està beneficiant electoralment, doncs la unitat d’Espanya és l’única basa per la qual es poden escapar d’una davallada catastròfica i obtenir prou escons per a mantenir-se com a frontissa. Vostè i els dirigents del seu partit saben que la independència del Principat és una realitat a tall de consumar-s’hi, de la mateixa forma que ho sap el Sr. Mas, però abans no es produeixa han d’eliminar qualsevol rebrot independentista popular dels Països Catalans i entre tots ens estan vetant la comunicació amb català a tots els valencians, ens volen convertir en un reducte sense cap mena de futur, en un territori sense nord, en terra de ningú i per això ens incomuniquen amb els nostres germans de les Illes i el Principat.

Volen acabar amb la llengua que no fan servir i amb la cultura que amaguen, quin propòsit és aquest? … Nosaltres, els independentistes que volem canviar-ho tot, anem a construir el país que vostès no volen, anem a dotar-nos dels nostres propis mitjans de comunicació amb el seu permís o sense i anem a construir un país lliure on la solidaritat no se materialitze per decret, anem a triar amb quins països volem relacions i anem a redistribuir la riquesa per a que tot el món puga viure bé, no obstant anem a eixir al carrer per a dir-los prou agressions a la llengua i a la pàtria, per què volem uns mitjans de comunicació populars per a tots els Països Catalans.

  1. Es d’agraïr a la Mònica Terribas, quan era el cap de TV3 (si no recordo malament), que va dir que TV3 no era “la” TV dels Països Catalans. D’això ja fa uns quants anys, i molta gent es va emprenyar. Jo no: no m’agraden les coses “orgàniques”, i TV3 té un tarannà que en segons quines màteries no m’agrada res. Ídem per a Catalunya Ràdio. Sóc més partidari dels localismes mancats de qualsevol uniformitat i etiquetatge alïens.

    Pel que fa al tancament de repetidors de ràdio i TV “sense ànims de lucre”, hi estic en contra. Sigui qui sigui qui faci els tancaments. És un atemptat a la llibertat d’informació i opinió. Ho faci l’Estat “central” o la Generalitat de Catalunya (que també, no fa massa temps, ho ha fet).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!