L’ase de Buridán

Comentari a El món a Rac1:

L’ase de Buridan és un experiment mental que pretén ridiculitzar la llibertat d’escollir. Els crítics del lliure albir i la raó plantegen la idea d’un ase a punt de morir de set i de gana, situat entre una pila de blat i un cossi d’aigua. I com que l’animal és incapaç de decidir-se, es mor de gana i de set. La caricatura podria situar Rajoy i Puigdemont en aquesta situació, però no caldrà esperar massa hores per veure que tots dos han triat. La tria és declaració d’independència i 155.

El beisbolista Yogi Berra, un filòsof a l’alçada del mite Cruyff, amb frases de l’estil “allà ja no hi va ningú perquè sempre és ple”, va dir una vegada que el seu equip havia comès massa errors equivocats. Potser tot el que es decideixi avui i en els propers dies siguin errors, però Puigdemont i Rajoy estan convençuts que són els errors correctes. Això sí, un cop preses les decisions, l’estratègia òptima ja no podrà ser l’amenaça.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *