Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 4 de març de 2006

L’autèntic valencianisme del PP



  1.   Qui tria els nostres representants, tant al País Valencià com a la resta del país? Les cúpules dels partits. Més tard, el dia de les eleccions, els ciutadans votem quins dels escollits volem que acabin manant, però la primera fidelitat dels "escollits" és per als qui manen al seu partit, que són els qui donen i els qui prenen.

      Si es tracta de partits que només es presenten al nostre país (o a parts del país) la cosa és greu però els interessos finals que acaben defensant són locals (tot i que no sempre siguin interessos generals).

       Ara bé, on són les cúpules que tenen el poder per posar o treure els dirigents de les seccions valencianes de Pp i Psoe? A Madrid. Quins interessos defensaran, doncs? Els dels valencians? Evidentment que no.Defensaran els interessos d’Espanya, tant si convenen als valencians com si no.

      Si el sistema de tria fos diferent i cada candidat s’hagués de guanyar el lloc a València, – i només a València, estarien més inclinats a defensar els interessos locals, però no és pas així. I el mateix es podria dir dels partits de les Illes i del Principat que estan teledirigits des de Madrid.

          Cap sorpresa, doncs.

  2. Ja ho deia el tio Canya. Si no tenim les claus de casa, què voleu, xiquetes i xiquets? Ens fan falta les claus de casa i tocar al so que ens "rote" d’una vegada ja, valencianes i valencians. Amb el PPOE (partit popular obrer espanyol) no anirem molt lluny. Algú encara en té dubtes? Mireu, mireu com està la terra, la llengua, la cultura, les escoles i la societat en general. Per si no en teníem prou, ara al 2010 la Fórmula 1 i les valencianes i els valencians tan contents com "xiquets amb sabates noves". QUIN PAÍS! Ja ho deia ma iaia (una dona de poble però molt viva -el 9 és el dia de la dona treballadora-): xiquet, no et fies de ningú que tinga nas a la cara. I, com més passa el temps, més raó li dóne. Bon dia.

    Des d’un poblet xicotet
    Àngel

  3. Hola Josep!

    Moltes gràcies per la teua invitació! Com pots observar, últimament, per diverses circumstàncies, no puc dedicar ni cinc minuts a la setmana al bloc, així que acabe de llegir la teua invitació per al sopar que anit vau fer. Em sap molt de mal no haver-te contestat abans. Espere que tinguéreu un bon sopar i s’ho passàreu molt bé. I a vore si la pròxima vegada es podem ajuntar.

    Per cert, ja que estic aprofite per a comentar l’article: no tinc paraules. Em quede amb el comentari de mon pare quan li vaig dir que Camps anava a anar a Madrid per a parlar de l’espanyol. Em va contestar amb ironia: “sobre l’equip de futbol?”

    També destaque la frase de Camps sobre que l’espanyol està invadint pacíficament als Estats Units. Si inclou la paraula pacíficament, és perquè pensa que una llengua pot invadir un territori violentament? Com està el castellà invadint al País Valencià? pacíficament, violentament, dissimuladament, sense vergonya? I una última pregunta, la paraula invadir que connotacions té per a ell: és bo o roín que una llengua invadisca un territori que no li pertany?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent