TRES CANÇONETES TUNISIANES DEL MÍTIC HEDI JOUINI (Poesia Popular)

Ací el trobador de Tunis, més content que un gínjol i rascant el seu llaüt que és més gran que una cistella, eleva l’art del “piropeig” de carrer (o del compliment espontani) a categoria de cançó intemporal de la Mediterrània. “Ai, morenassa, ai, morenassa!”


Hedi Jouini Samra Ya Samra – www.fann-cha3bi.com por Mzawdi

I ací, Sabir Rabai, en un show televisiu i acompanyament simfònic, canta la molt famosa “Taht el Yasmina”. Les cançons escrites per Hedi Jouini han conegut milers de versions arreu del Màgrib. Fins i tot Maria del Mar Bonet ens la va difondre amb una lletra com aquesta:    “Una esperança em donareu / i ara ja ho heu oblidat…”. La melanconia estilitzada aporta dosis de civilització elevada per a cohesionar els imaginaris nacionals.


Saber Rba3i – Ta7t El Yasmina F’Ellil por nice_

I ací, altra volta Hedi Jouini en directe a un video històric, cantant els versos que li va dedicar a la seua esposa Ninette, d’origen jueu. “Els envejosos em pregunten què faig amb una dona tan estranya / i jo els dic que ella és la meua Eva i jo el seu Adam”. I per a reblar el clau del seu amor permanent: “Sóc peix viu dins la seua aigua clara”. Observeu quina harmonia en la coral i en l’orquestra andalusí. I quin sentiment li brolla en escena al mestre!


HEDI JOUINI…LAMOUNI ELLI GHAROU MENI por LAHMI

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *