Només un bloc

Més per ser escrit que per ser llegit

21 d'abril de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Tortura, Societat i Església

Avui l’ACAT celebra 25 anys. L’ACAT és Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura. 25 anys actuant i pregant en favor d’abolir la tortura. Com a cristià crec que no hem de torturar una altra persona en benefici propi o alié. I aquest convenciment em mou a actuar-hi en contra, o haver-hi actuat almenys. Però aquest convenciment no és compartit àmpliament. Si ho fos, ni que fos al nostre país, no n’hi hauria. Si n’hi ha, i n’hi ha, és perquè la tortura hi té un suport. Quantes vegades a les películes i sèries el policia cau bé quan tortura “el dolent” per poder salvar “ciutadans honrats”, i amb quina naturalitat ho veiem.

Però és cert que cada vegada som més els qui pensem que no tot s’hi val. I entre aquests hi ha cristians. Cristians catòlics, protestants o ortodoxos. I d’entre aquests s’ha anat fent l’ACAT. L’ACAT no és una organització de l’Església Catòlica, però sí que alguns membres en som part. I no és simple juxtaposició de conviccions o de fe, ja que és la mateixa fe en Jesús Ressucitat qui m’hi posa, en l’una i en l’altra. I amb això no estic dient que ser d’una impliqui l’altra, ni que l’exclusió d’una impliqui l’exclusió de l’altra. Parlo de la meva experiència personal, però la crec compartida amb molts membres de l’ACAT.

No vull donar la impressió d’una defensa aferrissada de l’actitud de l’Església Catòlica al món. Senzillament posar de manifest que la realitat de l’Església Catòlica és diversa. Ho és fins i tot entre els bisbes, i ho és molt més entre religiosos i seglars.

L’ACAT treballa enviant cartes i mails. Des de la senzillesa, des de l’acció personal. També prega, de manera personal i comunitària. Preguem sobretot pel torturat, però també per qui tortura. La pregària et permet entrar allà on no hi arribes amb la raó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!