Només un bloc

Més per ser escrit que per ser llegit

19 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Una aranya anomenada Google

Si bé es cert que als usuaris catalans Google ens dóna un ensurt de tant en tant, els seus serveis cada dia són més presents. Ofereix serveis de qualitat, fàcils d’usar i  que no afecten a la butxaca. Però cal ser prudents.

De moment no hem de pagar diners, en fan prou amb les nostres dades. Més enllà d’allò de vendre l’ànima al diable, en el sentit que el que els donem no ens sembla gaire, però qui sap si més tard ens adonarem que hem donat molt més del que pensàvem, no sembla que ens demanin gaire.

Però aquest preu serà constant? Quan ja hagin assolit un nivell més alt d’imprescendibilitat no ens voldran collar una mica més?

En aquest moment tenir un compte Gmail ja és gairebé imprescindible per a accedir a determinats continguts. Per exemple, per tenir un compte a khanacademy.org (una molt bona plataforma d’aprenentatge de matemàtiques i “gratuïta”) cal disposar de compte a Gmail o Facebook. No accepten el registre simple.

No estem donant massa a aquesta empresa per mandra a crear recursos propis? Tot el personal docent de sistema d’educació de Catalunya (públiques i privades concertades) disposa de correu Xtec, funcionant sobre plataforma Google. Desconec si els acords amb el departament impedeixen que google consulti el contingut dels correus, si no és així Google sabrà més del sistema educatiu català que el propi departament.

Confonem massa sovint programari gratuït amb programari lliure. Les inversions de temps en migrar serveis a Google haurien d’anar acompanyades en la comptabilitat amb reserves de fons pel dia que calgui marxar-ne. Si no, no podrem.

L’expansió de Google a la xarxa és evident. Aquesta teranyina que és Internet, té una aranya, amb una cara molt amable, que ens obre nous camins… però cal estar alerta que no ens hi atrapi. 

Nota del dia 14 d’abril de 2012. Ara KhanAcademy, la web a que fa referència l’article, ja accepta registre propi. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!