L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

29 d'octubre de 2019
0 comentaris

L’altra ràdio Premi Nacional de Comunicació

L’altra ràdio de Ràdio 4, dirigit i presentat per Cinto Niqui, ha estat distingit amb el Premi Nacional de Comunicació, en la categoria de Radiodifusió, que atorga la Generalitat de Catalunya.

És la primera vegada que un programa de Ràdio 4 aconsegueix aquest prestigiós guardó.
 
És la primera vegada que el jurat premia un programa radiofònic sobre tecnologia.
 
En aquesta temporada L’altra ràdio compleix 40 anys en antena i és el magazín amb més temporades d’emissió de la Història de la Ràdio a Catalunya.
 
L’objecte dels Premis és “atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada”.
 
“En la categoria de Radiodifusió, el jurat ha premiat Cinto Niqui Espinosa, director de L’altra ràdio, de Ràdio 4, des del 1985. Enguany, el programa compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions, sent el magazine amb més anys d’emissió de la radiodifusió catalana. Continua apostant per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions. Cinto Niqui, amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l’ús i l’impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social”.
 
Gràcies als qui feu, escolteu i estimeu L’altra ràdio i els qui l’han fet i escoltat en les 40 temporades passades. Felicitats a tot l’equip de col·laboradors i tècnics de Ràdio 4.
 
En edicions passades en la categoria de Radiodifusió van merèixer aquest guardó els següents programes, professionals o emissores.
L’any 2018, La competència de RAC 1.
A l’any 2016, El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac.
A l’any 2015, Xavier Graset, director del programa L’Oracle de Catalunya Ràdio.
A l’any 2014, Serveis informatius de Catalunya Ràdio i Menció d’Honor a Tatiana Sisquella.
A l’any 2013, Toni Clapés i Menció d’Honor a Grup Tele-Taxi, de Justo Molinero.
A l’any 2011, Manel Fuentes, director del programa El matí de Catalunya Ràdio i Federació de Ràdios Locals de Catalunya (Premi Nacional de Comunicació de Proximitat).
A l’any 2010, Jordi Basté director del programa El Món a RAC 1 i Ràdio Marina (Premi Nacional de Comunicació de Proximitat).
A l’any 2009, Catalunya Informació.
A l’any 2008, Minoria Absoluta, de RAC1 i Josep Genescà, de Ràdio Puig-reig (Premi Nacional de Comunicació de Proximitat).
A l’any 2007, RAC1.
A l’any 2005, Antoni Bassas per la direcció d’El Matí de Catalunya Ràdio.
A l’any 2004, Equip del programa Futbol a Catalunya Ràdio de Joaquim Maria Puyal i Ràdio Arenys i Somràdio (Mencions d’Honor).
A l’any 2003, Els Ports Ràdio.
A l’any 2002, Ràdio Arrels.
A l’any 2001, Toni Mestre.
A l’any 2000, Flaix FM.
A l’any 1999, Ràdio Barcelona.
 
Els Premis Nacionals de Comunicació, creats l’any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya, han arribat a la seva XVIII edició. L’acte de lliurament es farà el 13 de desembre, a la tarda, al Palau de la Generalitat.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!