El Barcelona Supercomputing Center cada mes a L’altra ràdio

El Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) s’incorpora al grup d’institucions que participen regularment a L’altra ràdio de Ràdio 4. Cada mes Artur García Sáez, investigador del grup de recerca Quantic BSC-CNS, informarà de les recerques científiques que són possibles gràcies als supercomputadors, com el Mare Nostrum 4, i dels treballs específics que s’estan fent per desenvolupar la computació quàntica.

En el primer espai es presenta la nova “spinoff” del BSC-CNS, Elem Biotech, dedicada a fer simulacions virtuals d’òrgans i teixits del cos humà. Gràcies a la supercomputació es poden dissenyar models virtuals per estudiar el comportament dels òrgans humans i com reacciona el flux sanguini o l’assimilació de molècules sota una determinada patologia o situació.

L’altra ràdio, dirigit i presentat per Cinto Niqui, s’emet per Ràdio 4 (RNE) els dimecres, a les 22:05 i els diumenges a les 24 hores. El podcast del programa es pot escoltar a  http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/

El programa, dedicat a la tecnologia i la cultura audiovisual, porta 39 anys en antena i ha rebut diverses distincions: Premi Salvador Escamilla, al millor programa de la ràdio pública catalana, concedit per l’Academia de las Artes y las Ciencias Radiofónicas de España (AER), el 2013. Premi Excel·lència 2010 als mitjans de comunicació (ràdio), atorgat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). Menció Honorífica en els 5ns Premis Ràdio Associació de Catalunya, el 2005. Premi Connexió dels anys 2000 i 2006, concedits per la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE). Premi APEI 1999, de l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa Ràdio i Televisió. Premi de la Fundació Rafael Peris a la millor iniciativa cultural de la radiodifusió professional del 1995.

Més informació a: www.altraradio.cat

Afegeix un comentari