27 de novembre de 2020
0 comentaris

Concentració de solidaritat amb el poble sahrauí a la Safor

 

Foto Àlex Oltra

Hui -26 de novembre- hi ha hagut una concentració de solidaritat amb el poble sahrauí a la plaça de major de Gandia.

S’hi ha reunit un bon grapat de gent solidària, s’ha llegit un manifest i s’han cantat càntics sahrauís i consignes de suport al poble sahrauí.

Ací teniu el manifest que s’hi ha llegit

Gràcies per haver atés la nostra convocatòria!
Gràcies per acompanyar-nos en aquesta crida que fem per la pau i per la llibertat del poble sahrauí.
Ara i sempre! Ací i allà!
Una concentració per enviar un missatge de solidaritat a tota la població sahrauí, la dels campaments, la dels territoris ocupats, la dels territoris alliberats, la de l’exili. Als familiars de tots els xiquets i xiquetes que han passat pels nostres carrers, pels nostres pobles.

 

En primer lloc, hem de dir que no ens agraden les guerres; però som conscients que, com va dir Maria Mercé Marçal, “Cal abandonar la ingènua confiança que sense cap mena de conflicte una situació d’injustícia pot ser reparada”
I, la situació al Sàhara Occidental, la d’un suposat alto el foc que dura ja quasi vint anys era insostenible i injusta, molt injusta.
L’alto el foc, realment, era un tapadora per a les violacions dels drets humans, les tortures, les desaparicions, el genocidi que –encara ara mateix- està perpetrant el Marroc contra la població civil sahrauí del Sàhara ocupat.
Les successives marxes verdes de colons incentivats pel govern marroquí són un altre aspecte d’una neteja ètnica que converteix els sahrauís en estranys al seu país.
La declaració de trencament de l’alto el foc, per part de les autoritats sahrauís, significa que, a partir d’ara, els abusos marroquins tindran resposta. Que el poble sahrauí, i el seu exèrcit adopten un paper actiu en la recuperació de la llibertat del seu país.
Es tracta d’una acció més que legítima. Una acció necessària!

La guerra produeix dolor, víctimes, èxodes, barbàrie, sí! Però, l’alto el foc, al Sàhara occidental ha generat dolor, víctimes, èxodes, barbàrie, i tortures, genocidi, afegides a la impotència de saber, de veure, com el Marroc, ha fet i desfet sense que l’ONU, les potències “democràtiques” occidentals hagen fet res més que beneficiar-se’n. Ja són 45 anys d’injustícia i privilegis il·legítims, il·legals i immorals, consentits al Marroc pels governs còmplices d’Espanya.
L’alto el foc no era cap pau. El Marroc continuava tractant de terroristes, ho continua fent, els que, simplement, reclamen l’aplicació de les resolucions de l’ONU que demanen la celebració del referèndum d’autodeterminació, que dóna nom, d’altra banda als seus cascos blaus MINURSO.

Per tot això, i per molt més.

Per la justícia que reclama el poble sahrauí.

Per la llibertat del poble sahrauí.

Per l’alliberament del Sàhara Occidental.

 

Exigim

  • El cessament immediat de l’espoli de les riqueses naturals del Sàhara Occidental.
  • Que el govern d’Espanya deixe, immediatament, de ser còmplice i súbdit del rei del Marroc, i recupere la dignitat complint amb el seu deure: descolonitzar definitivament el Sàhara Occidental.
  • Que el Govern espanyol abandone la posició d’equidistància: aquella de reclamar una solució que siga acceptada mútuament per les dues parts (el genocida i la víctima!). Ni tampoc la solució de l’autonomia que faça viure els sahrauís sota el regne marroquí. Penseu en què passa a Palestina.
  • Que els partits polítics que reclamen la llibertat per al Sàhara Occidental deixen de ser bipolars i la reclamen sempre. No només quan són a l’oposició, o en campanya electoral, per eixir en la foto solitària.
  • Reclamem en definitiva: Una solució, la solució, el referèndum lliure transparent i democràtic.

Visca el poble sahrauí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!