La Tafanera de Saltamartí

Saltamartí llibres. La llibreria de C/Canonge Baranera 78, a Badalona www.saltamarti.cat

29 d'octubre de 2016
0 comentaris

El GELPI ja és aquí

A la veïna França el tercer dijous de novembre, al pais beaujolais, se celebra la festa de l’arribada de la nova anyada del vi, amb el conegut lema de “Le Beaujolais nouveau est arrivé”.

Doncs aquí, a casa nostra, també podem dir “el nou GELPI ja és aquí”. Avui he entrat a Saltamartí libres i ja he vist al pany de paret de darrere del taulell que ja lluïa expossat el calendari GELPI 2017.

Recorrent als tòpics: “ja ha passat un any”, “com corre el temps” i un llarg etcètera que tots anem repetint com els cicles estacionals, però així és, ja estem de nou parlant de l’any vinent.

Passarem els dos fulls que li queden al calendari GELPI del 2016 dedicat a les papallones de pas, per encetar al gener la nova proposta dedicada a les libèl·lules d’alta muntanya.

Abans de començar a barrinar sobre els nous propòsits per l’any vinent, m’ha semblat millor pensar i gaudir del present de l’any que estic vivint. Això si, sense govern a Espanya fins avui (mentre escric aquest post sembla que uns quants socialistes faran Rajoy president!) a casa nostra “el procés” va i ve puja i baixa, i a casa meva els tribunals i les regidores i regidors de Badalona es dediquen a analitzar la història del 12- O de 1492. Jo aquest any 2016 tinc tres feines, tres contractes de treball, que just completen una jornada laboral i per més insidia acabo de rebutjar la proposta d’una d’elles d’augmentar la meva jornada laboral durant quatre mesos per no deixar penjades les altres dues, això és la precarietat de la precarietat!. Podríem dir que no ha estat un any gaire reeixit…

Malgrat tot, el meu ànim i la meva persona han volat alt i ben enlaire com les lleugeres papallones del Gelpi. Espero que l’any que ve amb les libèl·lules volarem al voltant dels llacs de la memòria, i de les fonts de la saviesa un xic millor, l’esperança és el que no perdrem mai.

Entre els vols de papallona d’aquest 2016 recordo unes quantes bones lectures: El soroll del temps, el mar, Un oceà de memòria, La carne, Les roses de Stalin, El universo en tu mano,a la seva pell, Basat en una història real, Allò que va passar a Cardós,

Ja sabeu el “Beaujolais noveau” arriba el tercer dijous de novembre, el GELPI ja és aquí amb el vol de les libèl·lules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!