R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

23 d'abril de 2010
0 comentaris

No sobreviuen els més forts

La innovació periodística a Internet i el seguiment de qualitat de l’actualitat són algunes de les apostes de Vilaweb. Sobreviure no vol dir ser el més gran; és qüestió de tenir un bon equip, un bon material i unes bones idees. 

 

Vilaweb, el diari electrònic independent català ja fa quinze anys que segueix una metodologia de progrés i qualitat. En la seva línia innovadora Vilaweb ja es prepara per rebre l’Ipad i estudiar-ne les noves aplicacions. Mentre la premsa està patint una de les crisis més fortes sembla que la supervivència és qüestió dels que van fent camí a la xarxa. Vicent Partal, director de Vilaweb, aposta per la innovació amb un equip reduït de persones: “No hem pensat en posar-hi més gent perquè funcionem molt bé com estem ara”. També aposta per la qualitat de les notícies i no tant per l’actualització constant de l’actualitat. La particularitat d’aquest diari és que tracta la premsa territorial i local. D’aquesta forma s’ofereix aspectes diferents de la resta de diaris generalistes. Vicent Partal, director de Vilaweb afirma que el periodisme es basa en una idea: escriure pensant exclusivament en el lector.  Partal també confia en els orígens del periodista el qual ha de seguir l’esquema bàsic de “partir de la idea de què ha passat, anar al lloc dels fets i redactar posteriorment”. Tot i així el perfil professional que avui dia es busca del periodista és multiplataforma ja que ha de saber tan editar com gravar com redactar. Vilaweb va ser creat el 1995 per Vicent Partal actual director del diari electrònic i Assumpció Maresma, actual editora. La redacció del diari està situada en una antiga fusteria al barri del Raval. 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!