R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

9 de maig de 2014
0 comentaris

?ARA EL PERIODISME ÉS UNA ALTRE HISTÒRIA?

· Joan Brunet explica la confrontació dels interessos econòmics amb aquesta professió

· El periodista creu que una correcta comunicació es basa en el sentit comú

El periodista Joan Brunet ha participat a principis de setmana en una conferència on ha explicat que el periodisme que es practica actualment, no és el mateix del de quan ell va començar; “el periodisme ja no és periodisme. Ara és una cosa amb un altre nom, una altre història.” Brunet assegura que el periodisme està en un punt on els interessos econòmics es topen amb  el rigor del treball d’un periodista, i que aquest, es veu obligat a explicar allò que se li és dit.

Tot i estar jubilat com a tal el periodista té un bloc anomenat Cercle per al coneixement, amb un considerable nombre de visites, on hi escriu articles d’opinió. Diu estar en una etapa on pot ser plenament crític ja que no està lligat a cap mena d’ingressos pel que fa. També ha afegit sentir-se sorprès per algunes reaccions dels seus “ciber”-lectors. “Molta gent diu que plantejo  temes al bloc que no es tracten en els mitjans de comunicació, i això és un problema. […] Els periodistes hem de ser referents, i la gent ens ha de tenir confiança i respecte. Per això s’ha de treballar amb rigor tractant temes que realment preocupin i interessin a la societat” comentava Brunet.

 Joan Brunet ha afirmat que la base per a comunicar correctament està cenyida a un valors com els de saber analitzar què passa i tenir esperit crític, conjuntament amb la utilització del sentit comú. “Molta gent em comenta: Tant de temps dedicant-t’hi (al periodisme), en sabràs molt! No en sé gens de comunicació. Aquesta esta fonamentada en la utilització del sentit comú que té tothom. El meu únic gran mèrit ha estat fer pensar a la resta que entenia de comunicació”, deia entre lleus rialles.

 

Cristina Viñas Arroyo

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!