R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

5 de maig de 2014
0 comentaris

El Mundo – El Punt-Avui.

Anàlisi sobre els diaris El mundo i El Punt-avui.

El diari El Mundo és un diari que genera un tipus d’informació àmplia, i que el seu corrent ideològic es tirant cap a dretes. Aquest tracta tot tipus d’informació, però la gran majoria és política i economia. A part del diari, també té pàgina web on cada dia es troben les notícies més importants que surten al diari, però amb menys informació. També conté diferents pàgines amb informació esportiva. És un diari que es ven a tot Espanya i que el seu director és Casimiro García-Abadillo, que substitueix al periodista Pedro J. Ramírez després de 25 anys al càrrec.

Amb el criteri que utilitzen per adreçar-se al públic, el diari va dirigit a gent de parla castellana, i que, no vol que Catalunya aconsegueixi la independència.

La seva línia editorial, la podríem considerar com a liberal ja que en les seves portades i notícies és crític amb la independència de Catalunya i que, encara que sigui més de dretes, sol tenir un punt de vista crític amb el govern.

Per altra banda, El Punt-Avui és un diari de caire independentista ja que gran part de les notícies redactades tracten sobre temes importants que passen a Catalunya. A més, amb el criteri que utilitzen per expressar-se, deixen clar cap a quin tipus de públic va dirigit.

El Punt-Avui, a diferència de El Mundo, defensa el govern i el dret dels catalans a decidir el futur de Catalunya. El diari El Punt-Avui, comença parlant de notícies comarcals i després de Catalunya, deixant molt poc o res per les notícies d’Espanya mentre que El Mundo obre amb notícies d’Espanya i donant poca informació sobre Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!