R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

2 de maig de 2014
0 comentaris

Una història pot tenir punts d?observació diferents(30 Abril)

· Joan Brunet i Mauri: Els fets sexpliquen en un context determinat la qual cosa no vol dir enganyar

· El periodista dóna èmfasi a la necessitat de ser crític i saber analitzar què passa al món

Joan Brunet i Mauri, periodista i actual director de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell, ha volgut explicar als estudiants del seminari 23 de la Facultat de Comunicació Blanquerna la diferència entre enganyar i tenir interessos diferents en funció don treballes: Els fets sexpliquen en un context determinat, la qual cosa no vol dir enganyar. Mauri ha afegit també què cada mitjà de comunicació o periodista, informa de la seva veritat ja que cadascú pot tenir un punt dobservació diferent.

LEx degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet menció al terme manipulació. Segons el periodista, no es tracta dun concepte negatiu ja que: Manipulem contínuament; inclús quan un mitjà informa és manipulat. No obstant, manipular és diferent a falsejar, és a dir, mentir sabent que ho estàs fent. Així doncs, cal observar la realitat de manera oberta i narrar.

Brunet ha destacat la importància dadmetre una equivocació quan sha informat de manera errònia dun fet, per tal daugmentar la credibilitat del mitjà. Respecte a la imparcialitat que constantment es demana als periodistes, Joan Brunet i Mauri lha relacionat amb lobjectivitat, un concepte impossible ja que depèn dels valors de cadascú, i la opinió pública la qual segons el seu criteri no existeix: Jo no formo part de la opinió pública perquè no comparteixo el que els altres opinen.

En resum, Brunet ha fet arribar als alumnes la necessitat de ser crítics, saber analitzar el que passa al món que els envolta i treballar amb rigor. Només així, aconseguiran ser un referent per les persones que els segueixen, tenir credibilitat i establir vincles de confiança amb el lector: Jo no en sé gens de comunicació, però després de tants anys dedicant-mhi nhe après. Es tracta de fer creure als que tenvolten que en saps molt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!