Joan Brunet i Mauri declara que ?l?opinió pública no existeix?

·      El periodista català assegura que no creu en una opinió pública sinó en un estat d’opinió

 

·      “Cada mitjà explica la seva veritat i , d’alguna manera, manipulen” afirma el periodista i professor 

Per a Joan Brunet i Mauri , periodista nascut a Sabadell i president de l’Associació Catalana d’Informadors de l’Administració Local “cadascú observa des del seu punt de vista”, per això, no creu en l’opinió pública sinó en els estats d’opinió, els quals, poden ser compartits o no. L’ex professor associat a la UPF (Universitat Pompeu Fabra) i a l’IDEC (Institut d’Educació Contínua) es mostra convençut de què la imparcialitat en els mitjans de comunicació és un concepte impossible, ja que, per a ell, l’objectivitat és un factor que cada persona aplica en funció als seus valors.

“Cada persona veu un partit d’una manera o altre, la versió depèn de les seves vivències o experiències” afirma el periodista. Per aquest motiu els punts d’observació d’un periodista sempre han de ser coherents. 

Per a Mauri i Brunet existeixen dos tipus de periodistes. Per una banda, aquells que treballen a partir de les fonts, per una altra, des dels mitjans de comunicació. El periodista i col·laborador de diferents emissores de ràdio  com La Veu de la Ciutat,o Ràdio Sabadell insisteix en què el bon periodista dependrà del rigor que sigui capaç d’emprar i la professionalitat que sàpiga exercir.

El llicenciat en Ciències de la Informació i Doctor en comunicació institucional dóna pautes de com arribar a ser un correcte comunicador a partir de qüestions plantejades pels alumnes del seminari 23 de segon de periodisme. Per al professional de comunicació cada mitjà explica “la seva veritat” i tots d’alguna manera manipulen, com per exemple, donant més o menys importància a una determinada historia o dada. Així mateix, recalca que la paraula “manipular” no té per què tenir sempre connotacions negatives.
“A vegades ens quedem a la punta de l’iceberg” declara Mauri i Brunet, al·legant posteriorment que el que realment és interessant és el que es troba sota l’aigua i que aquesta és la veritable feina dels periodistes; explicar el “moll de l’os”, és a dir, el que no es veu i els mitjans ja donen per sabut.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *