VAGA DE LA CGT A L?FNAC PER SANT JORDI A BARCELONA

Me?s de 50 autors declinen signar els seus llibres per la campanya #NoSignisAlFNAC

L’empresa assegura que el seguiment en El Triangle ha estat “mi?nim” 

ANNA CLOSA
ALBA GIRO?

BARCELONA. La CGT ha convocat una vaga a l’FNAC El Triangle el dia de Sant Jordi. El 23 d’abril, els catalans surten al carrer per celebrar aquesta festivitat; e?s el Dia del Llibre i la Fira de les Roses i ocupen els carrers i les places d’arreu del pai?s. El centre comercial on esta? situada l’FNAC es troba en ple centre de la capital catalana, a la plac?a Catalunya on es realitzen gran part de les activitats de la Diada.

L’empresa FNAC e?s una companyia francesa dedicada a la venda de productes electro?nics i culturals. Part dels treballadors denuncien la precaritzacio? de les condicions laborals que inclouen treballar els diumenges cobrant com un dia laboral, que me?s del 60% de la plantilla estigui amb contractes parcials amb sous pel voltant de 500 euros i un exce?s d’estre?s i alta ca?rrega de treball. Tambe? es queixen de la cultura de la por que els inculca la multinacional en fer pressions als treballadors per recaptar socis i assegurances.

Mig centenar de treballadors ha protestat davant les portes del centre comercial i ha informat els transeu?nts a trave?s d’octavetes de les seves reivindicacions.

La vaga convocada pels treballadors tambe? ha recollit un suport destacable de personatges de l’a?mbit pu?blic a trave?s de les xarxes socials. La majoria s’han expressat a Twitter amb l’etiqueta #NoSignisAlFNAC i me?s de 50 autors han declinat signar llibres a la carpa que tenia la companyia francesa a Plac?a Catalunya.

L’empresa, per la seva banda, assegura que el seguiment de la vaga convocada per la CGT (el sindicat Confederacio? General del Treball) ha estat mi?nim. Tambe? ha destacat, en un comunicat, que la CGT, sindicat convocant, e?s minoritari dins del comite? d’empresa, tal com han explicat els empleats davant del mitja?. “Ens sap molt greu que CGT Triangle s’hagi atribui?t a la seva comunicacio? la representacio? dels treballadors de la FNAC quan representen un percentatge del 6% del total dels representants sindicals”.

Consideren “injustificada” la vaga perque? “els arguments esgrimits per CGT Triangle per justificar-la so?n absolutament falsos i inconsistents, ja que l’FNAC compleix amb el conveni col·lectiu dels grans magatzems subscrit entre la patronal i els sindicats”. Un dels treballadors fins i tot ha afirmat que “el problema no e?s de l’FNAC sino? de la patronal i dels convenis amb els grans magatzems, ja que aquesta situacio? tambe? la viuen altres empreses com El Corte Ingle?s, La Casa del Llibre o Hipercor.”

L’altra incongrue?ncia que s’ha comentat entre els empleats e?s que els escriptors que no han volgut anar a signar a l’FNAC despre?s han anat a fer-ho a les altres multinacionals que tenen les mateixes o pitjors condicions de treball. 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *