?UN SANT JORDI SEGUR?

· La guàrdia urbana descriu aquesta diada com una de les més calmades

· Els venedors sense llicència, la crisis i l’augment de la competència complica el dia als venedors de roses

Sant Jordi és una de les festivitats catalanes més populars i que atrau més gent a Barcelona, causant congestions en el trànsit urbà i fent incrementar el nombre de robatoris al carrer. Aquest any però, no hi ha hagut cap incidència greu i la guàrdia urbana ha qualificat aquesta diada com una de les més segures i calmades.

Els carrers del centre de la ciutat s’han omplert de gent duran tot el dia, fent augmentar el nombre de víctimes potencials de carteristes i lladres en general. Per a evitar possibles incidèn-cies s’han tallat carrers i col·locat diversos agents de paisà. A més la guàrdia urbana ha mobilitzat gran part de la plantilla diària d’agents a les zones amb més cúmul de gent, com Passeig de Gràcia i Les Rambles. “Si augmenta el número d’habitants augmenta el nombre de delictes, per tant hem de fer una gran vigilància preventiva”, deia un inspector de la guàrdia urbana, qui també afirmava que tot i tractar-se d’un dia “complicat” no s’han mobilitzat agents extra.

Per altre banda, una altre  complicació del dia Sant Jordi es la venta il·legal de roses que cada any sembla augmentar. Aquesta afecta directament als vene-dors autoritzats, els quals encara han de lidiar amb la crisis en un petit mercat on cada vegada hi ha més competència. Els venedors autoritzats també han descrit aquesta diada com a calmada i sense cap incidència greu, però es queixen per la poca presència d’agents policials. “Es un dia que hi ha molta gent, i jo avui sols he vist a dos policies. Crec que haurien d’haver-hi més”, deia una venedora.

María Reverté, Cristina Viñas

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *