R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

10 de maig de 2013
0 comentaris

Vicenç Partal: “El mòbil és el futur del periodisme”

El director de Vilaweb considera que s’està en el millor moment per fer periodisme.

Vicenç Partal Montesinos, director de Vilaweb ( el primer diari digital en català), considera que el mòbil és el futur del periodisme. En un moment on hi ha múltiples oportunitats per fer periodisme creu que s’ha de buscar suport en les noves tecnologies ja que són el futur de la professió. “Reinventar-se o morir” aquest és el lema per poder seguir informant o per aconseguir una notorietat suficient que et permeti crear el teu mitjà. Actualment saber explicar històries i ser curiós comporta l’éxit de nous models periodístics que busquen noves oportunitats dins les llacunes de la professió utilitzant les noves tecnologies com a punt de partida.

Partal considera que “el diari en paper està mort” perquè avui en dia el públic vol informació les 24 hores del dia i un diari en paper no pot cobrir aquesta necessitat. Vilaweb va utilitzar un nou model periodístic en un moment on tothom apostava pel paper que li ha comportat un avantage de cara a afrontar una crisi del paper per la qualitat del seu treball i per està adaptat a les eines del futur.

D’altra banda, el director de Vilaweb també es va referir al mitjà de subscripció que ha adoptat la web. Un pagament que gairebé no t’ofereix res més que un usuari gratuït però que serveix per ajudar al finançament de l’empresa. “Estic molt content perquè era conscient de que era difícil entendre el que demanavem als nostres usuaris. Arribar als 10.000 subscriptors al 2015 seria fantàstic per assegurar-nos la continuïtat” va concloure Vicenç Partal.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!