R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

24 d'abril de 2013
1 comentari

Prohibició de la paraula ?escrache?

El Sindicar Unificat de Policia insta a utilizar “assetjament, amenaça o coacció”

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca avisa que intensificarà l’activisme

A partir d’ara les accions contra els representants polítics es notificaran com a assetjament, coacció o amenaça, no com a “escrache”, segons un text signat pel Sindicat Unificat de Policia (SUP). 

Els escraches són accions de denuncia social a polítics. És una terminació provinent de l’ Argentina dels 90, una época en que els escarnis s’utilitzaven per a reclamar justicia contra els militars. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha usat reiterativament aquesta fòrmula per a cridar l’atenció pública. La vicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría, o el ministre d’Hisenda Cristòbal Montoro són alguns dels exemples dels representants de la política espanyola, amonestats socialment amb aquestes pràctiques de protesta.

El Sindicat policial considera que “a un escarni, seguiment o manifestació pacífica, pot haver-hi o no coaccions, amenaces o assetjaments”. El SUP demana prudència a l’hora d’imputar un delicte sense raons per a demostrar-lo. El text on es comunicava el veto de la paraula    “escrache” s’ha enviat amb caràcter “urgent”.

Fa menys d’una setmana el Govern estatal va aprobar la proposta de la Iniciativa per a la Legislatura Popular de la dació en pagament. Aquesta ILP va estar aprobada amb el nom de “mesures urgents per a reforçar la protecció als deudors hipotecaris, reestructuració del deute i lloguer social”. La Plataforma dels Afectats per la Hipoteca (PAH) i la resta de grups promotors que van signar la Iniciativa L.P. han expressat el seu rebuig a una llei que titllen com a “burla als interessos dels afectats”. Les entitats promotores denuncien la voluntad del PP d’aprofitar el tràmit d’aquesta proposta al Parlament per a “desvirtuar les propostes d’aquesta iniciativa ciutadana”. El resultat final de la proposta no té en compte la dació en pagament retroactiva; la paralització dels desnonaments que afecten a les llars habituals dels deudors hipotecaris; ni la possibilitat per a les persones afectades de romandre a casa seva en règim de lloguer social”. Com a reacció, la Plataforma liderada per Ada Colau intensificarà l’activisme, segons s’ha comunicat a la web. Colau ja ha comparegut davant la Comissió del Parlament Europeu per a denunciar la violació dels Drets Humans en matèria de Vivenda a Espanya. És una mostra de com augmentarà l’activitat dels Afectats. 

 

 

 

  1. De ben segur que quan sigui la dreta o l’extrema dreta qui facin l’ “escrache”, aleshores el govern de torn canviarà les notificacions per aquests actes fets per la dreta i l’extrema, i no tindràn res a veure amb “assetjaments, coaccions o amenaçes”. Els demés que vulguin fer “escrache”, no gaudiran d’aquest privilegi.

    I molt bé per la PAH, aviam si desde el nord d’Europa poden fotra fora a tota la purria que hem d’aguantar com a governants (i la oposició, també), amb les seves mentides i mitges veritats!

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!