R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

10 de maig de 2012
0 comentaris

EL PERIODISME QUE VE

Vilaweb explica les claus per l’èxit de la premsa escrita a la xarxa.

El diari electrònic de referència mostra els avantatges d’haver entrat a Internet abans que ningú.
 

Ser pioner té avantatges i inconvenients. Et trobes amb dificultats que ningú més s’ha trobat encara i t’has d’inventar una solució. D’altra banda, com ja tens més experiència, ets més capaç d’anticipar-te a futurs problemes que els teus competidors.

 

 

Quelcom semblant passa amb Vilaweb, que porta com a diari únicament a la xarxa des del 1996. L’experiència dels anys l’han ensenyat a llegir millor com ha de ser la premsa escrita a Internet. A través de trencar dogmes i antigues certeses de la premsa escrita, el diari de Vicent Partal segueix sent referència del periodisme digital.

 

“La portada és cada cop menys important” afirma Josep Casulleras redactor en cap del diari. “avui en dia, les notícies per Internet es llegeixen a través d’enllaços a les xarxes socials, i no tant per visita directa a la web”.

 

Un altre concepte revolucionari i només possible gràcies a Internet, és el fet que els lectors marquin al periodista part de la informació que volen rebre, i fins i tot, ajudar a redactar-la o complementar-la pagant una quota al mes.

 

Aquestes novetats responen a una manera d’entendre el periodisme que té Vilaweb on es creu que el futur de la professió passa per la l’especialització; la idea de informar sobre el màxim que es pugui perd força. “ El periodisme que vindrà, indubtablement estarà a la xarxa, per aquesta raó, per tot allò que Internet ofereix, el lector no voldrà trobar-ho tot a un mateix lloc, anirà navegant, buscant únicament el que li interessa, i exigirà profunditat i qualitat”.

 

Segons la manera d’entendre el periodisme que té Vilaweb el periodista haurà de trobar el seu rol especialitzat i alhora ser molt polivalent pel que fa coses més enllà de les antigues habilitats d’un periodista, haurà de saber editar un vídeo, dominar les noves tecnologies, informàtica… Un canvi de paradigma exigeix noves habilitats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!