17 de maig de 2006
Sense categoria
6 comentaris

De la pre-història al present.

Fa temps i temps que sóc un lector de Vilaweb. De fet, quan Internet era una cosa mig màgica, quan flipàvem perquè havíem connectat amb un diari de ves a saber on i, naturalment no enteníem res de res perquè estava escrit en vietnamita, la nostra navegació acabava recalant ben a la vora.

En aquells temps de la prehistoria (encara no fa deu anys), les persones cegues treballàvem amb ms-dos i un programet que es deia Nettamer. Navegar era una aventura, una gincana que no sabies com acabaria… I Vilaweb era accesible del tot. Així doncs, cada dia m’hi feia una volteta i mirava les notícies amb els enllaços que m’impulsaven, talment teletransport trekie, cap a qualsevol racó del món on s’havia produït la noticia, o em duia just a la vora, al poble del costat, a dins d’una biblioteca…

 Han passat molts anys des d’aleshores i la tecnología ha evolucionat tant que sembla que ja hem perdut la capacitat de sorprendre’ns, però si mirem enrera, almenys a mi, m’agafa com una mena de vertigen de pura satisfacció.

 Evidentment, les persones cegues ja no treballem amb l’ms-dos i podem accedir a moltes més pagines i recursos, de fet, molts més dels que podíem somiar en aquells llegendaris origens. Tant és així, que aquí em teniu, al bell mig de la redacció de Vilaweb, construint aquest Quadern de l’Spock.

 

També tenim per aquí a l’Anna, fent una experiencia similar, i la seva adreça és:

 

http://blocs.mesvilaweb.cat/anna.hernandez

 

  1. I tant, Spock! Vilaweb ha estat, és i serà tot un referent per a tots nosaltres. Jo també recordo quan costava molt i molt trobar alguna pàgina escrita en la nostra llengua: la descoberta de Vilaweb va ser tot un acte iniciàtic. Personalment, gràcies a Vilaweb m’he assabentat de moltes notícies que ara mateix em van venint al cap, però no m’estendré: que de l’any 97 (quan em vaig connectar per primera vegada) fins ara ja han passat molts anys. I aquí continuem, gaudint de les coneixences de persones com tu!

    Molta sort amb el bloc, Spock 🙂

  2. Bon dia Santi, al final t’he trobat. Jo tambe recordo els principis d’internet, la prehistoria, com tu dius, i vilaweb sempre m’ha acompanyat per informarme. Moltes gracies a tot l’equip de Vilaweb per tots aquest anys. Santi, espero que a traves del teu quadern ens expliquis tot el que passa a la redaccio, quina enveja. Sempre ens quedara el Piccolo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!