Casado, Aznar i el Banc Sabadell

 

Personalment considero que José Maria Aznar és un dels elements més perillosos de la galàxia dels depredadors mundials.

La notícia del dia és, sens dubte, el triomf de Casado com a nou president del PP, i amb aquesta operació l’autèntic guanyador és Aznar, que ha jugat un doble joc fascinant. Mentre des de la Fundació FAES omplia d’elogis Albert Rivera, no ocultava el seu desig que fos Casado el successor de Mariano Rajoy, que ja no li era útil per als seus interessos i al qual va defenestrar parant-li tota mena de trampes amb la seva afilada i verinosa llengua, una mena d’Oracle de Delfos de l’extrema dreta espanyola. La lluita fratricida que s’albira entre Casado i Rivera només té un guanyador possible: Aznar, passi el que passi finalment entre el PP i Cs.

Però la notícia del dia en  va fer passar desapercebuda una altra de molt més important per als interessos dels malaurats súbdits del Reino de España. En un racó de les pàgines d’economia dels mitjans s’anunciava que el Banc Sabadell havia venut a una filial de Cerberus Capital Management tots els seus immobles, per valor de gairebé 10.000 milions d’euros. Una cosa semblant va passar fa uns mesos amb els actius immobiliaris del BBVA  (l’afer, llavors, va ser d’uns 5.000 milions). Oficialment, Cerberus és un fons nord-americà que correspon, ras i curt, al que es coneix com a “fons voltor”. Sí, aquests que compren edificis sencers i després fan la vida impossible als veïns perquè se’n vagin, per donar una explicació intel·ligible als que no entenem ni un borrall d’altes finances.  El president de Cerberus és John Snow, antic secretari del tresor, i el president de Cerberus Global Investments és Dan Qayle, antic vicepresident, tots dos, del govern de George Bush. Sí, aquell president que, segons li va dir a Aznar i el mateix Aznar va explicar en un vídeo que segur que es pot recuperar –maldita hemeroteca- “si Espanya entrava a la guerra de l’Irak tindria sens dubte grans beneficis”. Així, tal qual.

I llavors resulta que, uns pocs anys després, el 2008 concretament, Cerberus va aterrar a Espanya, va crear una filial de la seva filial holandesa Promontoria Plataforma, i va nomenar conseller a José Maria Aznar Botella. El hijísimo, sí. Per si voleu saber més detalls, només cal que cliqueu en l’entrada corresponent de la Viquipedia. O que consulteu un apunt al meu bloc que vaig publicar fa ja tres anys i que explica a bastament tots els negocis d’aquesta família que, com que reza unida, permanece unida, que deien en els temps del nacional-catolicisme.

Dit d’una altra manera: ens tenen distrets amb el nou president del PP, però la notícia real és que la nave va, viento en popa a toda vela, per a la família Aznar, amb l’ajuda sempre desinteressada de la banca més nostrada, com no podia ser d’altra manera.

 

Si us venen basques, feu-me el favor de passar-vos a la banca ètica. Una de les maneres més efectives d’aconseguir la república justa, honesta i radicalment democràtica que la bona gent d’aquest país volem.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *