Commonmisery

Soledat Balaguer

28 de desembre de 2017
0 comentaris

Carta oberta a Rufian, Domènech et alia

 

Benvolgut senyor Rufian,

Sé positivament que vostè considera que el nou president haurà de ser el president 130 de la Generalitat, ço és Carles Puigdemont, perquè un president 131 seria acceptar que el 155 és legítim. Ara bé, pensa i repeteix que no es pot ser president mitjançant skype. Com vostè sap segurament millor que jo, una bona part dels estats del nostre entorn tenen en el seu sistema polític la figura del president i la del primer ministre. En algunes repúbliques, com la francesa, el president té un paper preponderant; en d’altres, com l’alemanya o la italiana, exerceixen una imatge més representativa, encara que amb atribucions importants, que no afecten el dia a dia. No es preocupi, doncs, senyor Rufian: el president de la república catalana (estem parlant d’això, suposo) pot tenir, excepcionalment, un paper representatiu i viure a Brussel·les, mentre el primer ministre –a casa nostra en diem conseller en cap-  s’escarrassarà en el dia a dia del país.

Li proposo, doncs, que convenci el seu grup parlamentari que investir Puigdemont és el que ara toca, sense excuses de cap mena.

Benvolgut senyor Domènech,

Sé positivament que vostè considera que l’article 155 i tot el que se’n deriva, començant per les eleccions del 21D i els presos polítics, no són acceptables en un estat democràtic. I que això no té res a veure amb la independència sí o no. Té a veure amb la democràcia i la legitimitat del Parlament del qual vostè n’és membre electe.

Li proposo, doncs, que el seu grup faci dues coses:

  1. Que faciliti amb el seu vot una reforma del reglament del Parlament de manera que no quedi cap dubte que a la sessió d’investidura el president proposat per la majoria, molt honorable Carles Puigdemont, podrà intervenir des de l’exili, aprofitant la tecnologia al nostre abast des de fa anys.
  2. Que faciliti que, al menys en la sessió d’investidura, els 8 diputats electes que molt segurament no hi podran assistir i per tant votar, estiguin representats amb els vots suficients per investir el president legítim. I això ho podria fer el seu grup, prestant 8 vots, només per la sessió d’investidura, de manera que els 70 electes independentistes puguin assolir el que legítimament defensen. I, per cert, no demanar res a canvi, perquè es tracta de justícia democràtica.

Benvolguts “et alia ”,

Deixeu per un moment de pensar en el vostre futur polític personal. Deixeu per un moment d’embolicar-vos amb pureses ideològiques absolutament respectables, però que es podran plantejar quan, per fi, es celebrin unes eleccions normals, dins d’una república normal, però no ara, amb l’espasa del feixisme sobre els caps de tots nosaltres.

Deixeu de mirar-vos el melic i de marejar la perdiu i feu el favor de posar-vos d’acord ràpidament, perquè la ciutadania us ha atorgat un mandat: tirar endavant la República Catalana. Una ciutadania disposada a encerclar el Parlament per defensar-vos. I una ciutadania disposada a encerclar el Parlament si no sou dignes del vot que us hem donat. Que ja està bé, senyores i senyors, que ja està bé.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!