La pròstata de les dones i la ideologia(?) científica de certes dones.

Vilaweb, a l’ apartat de ”Cetrencada,publica aquest article d’ ideologia ginocentrista (?),

http://www.vilaweb.cat/noticies/si-les-dones-tenen-prostata/

acusant a la ciència en general i a la medicina en particular de cultura androcentrista en relació al tema de si les dones tenen pròstata o no, dient que és nega l’ existencia de la pròstata femenina per motius de que la ciència la fan els homes o uns homes determinats i no les dones o unes dones determinades.

Testud i Latargette, anatomistes, homes, del segle XIX, a França ja descriuen l’ existència d’ un teixit prostàtic a la cara anterior de la vagina, segons descriu el sexòleg malagueny,home,metge i psicòleg, Francisco Cabello Santamaria que ja fa un grapat d’ anys que estudia una ejaculació que es produeix durant i al final de la resposta sexual de les dones i que en versió de Cabello (home),fòra, que totes les dones la tenen, el que passa és que amb unes dones es notaria més o molt més i en d’ altres menys o podria ser imperceptible, tot i existir, és més Cabello analitza aquest fluid i troba que té presencia del PSA, cosa que el reafirma encara més que el liquid prové,si no de la prostata com a organ, almenys d’ un teixit prostàtic que seria el que Testud i companyia han descrit un segle abans. Tot això no hagués existint, segurament, si no fos que un altre home ,Graffenberg, hagués  descrit fa dècades, el seu famós punt G, que Beverly Whipple (dona) ha estudiat, també,i hi ha contribuit tant a difondre’n la seva existència. Son molts els professionals,homes i  dones, que avui per avui saben de l’ existència d’ aquesta font femenima lligada a la resposta sexual femenina. També el coneixen molts homes i moltes dones que no son pas professionals de les Ciències de la Salut.

Els seus dos darrers paràgrafs desmenteixen el seu  primer paràgraf, en relació a l’ androcentrisme, doncs tant el metge forense que citen deu ser un home i com l’Hipòcrates,segurament també.

La ciència en general considera, moltes vegades, que el codi cromosòmic de referència és l’ XX, el de les dones i la variant,la dels homes, l’ XY. Jo no entenc, no em cap al cap, que ben entrat el segle XXI calgui  fer aquesta mena d’ enfòcs per explicar una cosa que la majoria de professionals,homes i dones, ben qualificats i preparats saben i admeten i molta gent del carrer, també, i compte que tant de parlar d’ homes i dones no ens oblidem dels intersexes i dels mal anomenats transexuals.

Arguments, tots aquests, que addueixo que tambe es reflexen en un afegitó com  segona part del mateix l’ article. Convenim,doncs  que s’ està parlant del punt G i que se li vol dir ”prostata femenina”.

Miquèl Maresma, metge

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *