BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

29 de novembre de 2022
0 comentaris

Útils per a què i per a qui? No els voteu mai més!

 

Volem dones i homes lleials a Catalunya i a la Decisió del nostre Poble.

Reafirmem el Primer d’Octubre i completem la DUI catalana del 27 d’octubre de 2017.

Complim lleials el nostre Mandat, edificar la ja incipient República Catalana Independent.

Censem-nos al Consell de la República, ja som 102.979 els catalans lliures que ja ho hem fet

No volem “tontos útiles” !

Volem catalans lliures i lleials.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC.

 

Jaume Riu
29.11.2022  ·  00:09

AIXÒ ÉS UNA REVOLUCIÓ, I NO UNA UTILITAT

El vot a favor per motius inconfessables el volen justificar amb l’excusa de ser un vot útil.

ERC i PDECat ens estan dient que han decidit ser útils per mantenir la monarquia instaurada pel dictador Franco, i útils per mantenir el genocidi cultural contra Catalunya, i útils per mantenir l’economia extractiva que augmenta les diferències socials perquè beneficia a les elits franquistes de sempre i, bàsicament, útils per mantenir l’autonomisme intervingut des del Tribunal Constitucional.

Ser útils doncs, és una fal·làcia i que Catalunya sigui un estat independent en forma de república és una revolució i no una utilitat.

 

Anna Linares
28.11.2022  ·  23:51

Són útils per els seus interessos, però han deixat Catalunya a l’estacada, espero que la gent malgrat la propaganda institucional que tenen, doncs espero que tinguem tots plegats memòria en les properes eleccions!!

 

Coses que passen quan ERC i el PDECat es descaren de manera exagerada
Tots dos partits coincideixen a degradar la intel·ligència, la moralitat i la raó per a enaltir com a bé suprem allò que ells entenen com a utilitat
Vicent Partal

28.11.2022 – 21:40
Actualització: 28.11.2022 – 21:4
Arran de l’aprovació del pressupost espanyol, m’ha cridat l’atenció com ha reaccionat primer ERC i després el PDECat, a l’hora de mirar d’explicar les raons del vot a favor. Com que ni l’un grup ni l’altre no poden aportar grans acords de caràcter crematístic, pràctic, han decidit de posar-se a parlar de moralitat i d’utilitat. Però s’han descarat molt. Jo diria que massa.

La setmana passada va ser el portaveu d’Esquerra a Madrid, Gabriel Rufián, que va obrir el foc declarant literalment: “Estem farts de militar exclusivament en la moral i de tenir la raó i perdre. Volem militar en la utilitat.” Una declaració que ahir va complementar de manera espectacular el portaveu del PDECat, Ferran Bel, en una entrevista, quan va dir: “Val més ser el beneit útil que no el llest inútil.”

Costarà molt de trobar una manera més evident de retratar la degradació que vivim en la política catalana que la lectura coordinada d’aquestes dues frases concretes. No necessàriament per l’exaltació de la presumpta “utilitat” com a bé suprem, sinó sobretot pel rebuig explícit que totes dues declaracions contenen contra la intel·ligència, la moralitat o la raó, és a dir, contra els valors que generalment els humans hem identificat com a positius en el curs de la història.

Ho explicaré amb una paradoxa irònica –i espere que els interessats m’ho sàpiguen disculpar, això. Tan sols imagineu-vos quina sorpresa no us causaria baixar de casa el dia que comence la campanya electoral espanyola i trobar-vos als fanals els cartells del PDECat dient: “Vota Ferran Bel: és beneit, però és útil.” I al costat uns altres cartells de color groc d’Esquerra que diguessen: “Vota Rufián, que ell no té la raó” –sempre suposant, és clar, que Rufián siga el candidat.

El peix al cove, doncs, torna a ser l’objectiu descarat de la tropa política catalana –de la que renuncia al mandat del primer d’Octubre. Però amb una diferència concreta i molt important en relació amb el vell peix al cove pujolista: aquell enaltia els guanys concrets i adormia el país gestionant-los, però no necessitava denigrar ni la raó ni la moralitat. Perquè en definitiva el seu horitzó, utòpic i llunyà, necessitava raó moral. Els nous autonomistes, en canvi, sembla que ni horitzó no tinguen, ja, i que es conformen aplicant als dominis socials la lògica neoliberal, que diu que el guany immediat és l’única justificació necessària per a fer qualsevol cosa.

PS1. Finalment, després de dues legislatures gairebé completes, el govern del Botànic ha acceptat a última hora la necessitat del requisit lingüístic, que tots els funcionaris hagen d’acreditar la competència oficial en català per a poder obtenir una plaça. És un tímid passet endavant, però és molt insuficient per moltes raons. Per exemple, perquè els funcionaris de Salut en restaran al marge, i és en aquest àmbit on hi ha més incidents amb metges i sanitaris supremacistes espanyols. Esperança Camps en fa una anàlisi ben documentada en aquest article.

PS2. El govern ha nomenat Lluís Salvadó president del Port de Barcelona sense que cap feminista haja dit res. Pot resultar sorprenent, però recordeu que una de les característiques principals de la nova política és que la pregunta ja no és si 2+2=4, sinó qui diu que 2+2=4. Respecte d’un mateix resultat, si ho diuen uns és un escàndol i si ho diuen uns altres hi ha un silenci total. En parlarem un dia, de tot això…

Vicent Partal

Josep Usó
28.11.2022  ·  22:09

Ni són útils ni tenen cap més raó que ells mateixos. La resta, tant els fa. El Botànic fa tard.

Carles Serra
28.11.2022  ·  22:17

Com sempre gràcies Vicent per la magnífica editorial; que vols que et digui comentar alçades d’ara això vomitable que és ER i els seus germans del PECAT.
Quant la MENTIDA està tant impregnada en aquests polítics i una part de la societat és molt difícil evolucionar amb valors democràtics i humans.

Neus Ballbé
28.11.2022  ·  22:22

Fa uns dies provava de trobar les paraules per descriure el comportament d’ERC i del PdeCat. Gràcies. Vostè me les ha donades.

 

 

Matilde Font

28.11.2022  ·  22:26

Gràcies Vicent. Has expressat molt bé el que molts pensem. Tant un partit com l’altre fan venir vomitera.
De la resta preferesc no dir el què pense.

 

Jordi Torres
28.11.2022  ·  22:30

Beneïts, sense raó i útils només per als seus militants. Si fem cas a Darwin, aquesta espècie política s’extingirà ben aviat.

Victor Serra
28.11.2022  ·  22:34

Podria esta d’acord en què val més ser beneit i útil que llest inútil. El problema és que ells són beneits inútils. Perque sempre negocien a canvi de res o d’avenços ridículs que a sobre no es cumpleixen i no passa res. Almenys els bascos no fan tantes frases però aconsegueixen sempre el poder real que volen.

Josep Maria Martín
28.11.2022  ·  23:05

La mà d’obra gratis del GULAG o Mauthausen va ser molt útil a Estalin i Hitler.

El cop d’estat del 1936 va ser útil per a Franco.

El 1714 només va ser util per a Castella mentre Catalunya començava a morir.

Antoni Malet
28.11.2022  ·  23:07

A tot el que heu dit em permeto afegir-hi un element el menyspreu amb el que ens tracten. Ens menteixen constantment sense cap mena de vergonya. Un exemple: el Sr Rufian va posar com un aspecte central de l’acord per aprovar els presupostos del 2021 una garantia per tal que les inversions a Catalunya arribarien al 19% del PIB…. i resulta que el gran èxit de la negociació dels presupostos del 2022 és durant uns anys l’estat pagarà a la Generalitat 900 milions d’euros d’unes inversions que no s’han realitzat del presupost del 2021. O el blindatge del català, o la modificació del codi penal…

 

Frederic Varela
Frederic Varela
28.11.2022  ·  23:12

 

Que qui s’aprofita de tu et qualifiqui de “tonto útil” (utilitzo el castellà perquè és molt més descriptiu, el mot beneït té un aire massa condescendent) ja és prou humiliant, però que la víctima ho reconegui i encara se’n vanti, ja és el súmmum de la degradació moral i de l’estupidesa. Que encara hi hagi gent que voti a aquests ximples diu molt de per què estem com estem

 

jaume vall
28.11.2022  ·  23:18

Bé, senyor director, les coses clares, no tenir por de dir la veritat, el que un creu que és la veritat.
Completament d’acord. L’utilitarisme, sense moral, és “El Príncep” en estat pur. No importa l’ètica del mitjà si s’assoleix l’objectiu. La tirania de la quantitat sobre la qualitat.
Pensem quant de cas es fa als likes, a la audiència. Clar, és mesurable. La consciència de la cosa ben feta, és difícil de quantificar.
Paradoxalment, les societats on prima aquesta qualitat en el capteniment, també, són les que tenen un millor nivell social, econòmic, aquest sí, quantificable.
Les societats dels pícars, són llocs miserables per a viure-hi, encara que els agradin a en Rufian, Bel, Campuzano, Junqueras, i d’altres deslleials amb el seu poble.

 

Josep Ramon Noy

28.11.2022  ·  23:20

El més greu i ironic dels que cerquen la “utilitat” és que mai la troben amb fets reals i tangibles! El beneit útil no existeix; és un mite! Què han obtingut i guanyat ERC i Pedecat a l’hora de veritat? Res de Res. La llista de mèrits tangibles segueix en blanc. Suprimir la sedició?? Borrell ja ho ha deixat clar… Blindar el català?? és un mal acudit que faria riure si no fos que fa plorar… Que l’estat faci les inversions que per lògica tocarien a Catalunya?? Un altre acudit de humor negre… Cal que segueixi? Crec que no.

On és la “utilitat”?? Algú m’ho sap explicar? I, si us plau, no em digueu que el més util és barrar el pas a la ultra dreta i el feixisme…La riallada és inevitable, sobretot per sues raons: 1 .la ultra dreta i el feixisme no trigaran a tenir tot el poder, inclós el Gobierno i 2. El que ha passat és que la ultradreta i el feixisme han triomfat politicament, aconseguint que els “útils” adoptin les seves polítiques i principis, i parlo de ERC, Pedecat i Psoe, i Podemos fent de Rigoletto…

Sabeu què? Visca els “inutils”! que potser faran coses útils.. És la darrera esperança que ens queda!

(Extret de Vilaweb)

 

PS:

Reafirmem el Primer d’Octubre i completem la DUI catalana del 27 d’octubre de 2017.

Complim lleials el nostre Mandat, edificar la ja incipient República Catalana Independent.

Censem-nos al Consell de la República, ja som 102.979 els catalans lliures que ja ho hem fet

Visquem la Llengua, visquem la Independència, són indestriables!

La Llengua és el termòmetre de la nostra salut nacional. No en baixem no l’abandonem!

 

/
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!