BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

4 de febrer de 2023
1 comentari

Sentència del TJUE pel bé de Catalunya, de tots els Pobles i comunitats diverses.

 

Pel bé i la Pau entre Pobles i Nacions:

(Comentari al “Galeusca” de Vilaweb d’aquesta setmana)

Estic disposat sortir al carrer i manifestar-me donant suport, tal com calgui, al lletrat Boye i el seu equip. També, naturalment, en defensa de tots els nostres exiliats en lluita per a la defensa del nostre país.

També, naturalment, en defensa de la Llengua catalana, de la Nació Catalana sencera i també, naturalment, de la independència de Catalunya.

Aquesta clarividència de Vicent Partal i aquesta nova realitat europea que dibuixa aquesta darrera sentència del TJUE i que de bona manera potencia el Dret a l’autodeterminació i a la Independència de les minories nacionals europees, la hem de compartir, fer conèixer i aprofundir en l’àmbit europeu i internacional amb tots els Pobles implicats i delerosos.

Llibertat, justícia, respecte i reconeixement i promoció per a totes les llengües vives, per petites que siguin!

Tota llengua ha de ser parlada al seu territori, ensenyada i feta servir per a ensenyar, també feta servir per a treballar, per a la cultura i per a la investigació, sols així les podrem mantenir vives.

Les persones tenen dret a la mobilitat dins d’Europa i tan de bo fos possible arreu del món.

I, totes les persones, tenen l’obligació d’integrar-se allá on vagin a viure i a treballar, inserint-s’hi, aprenent i respectant la llengua, les tradicions, les lleis, les costums i la idiosincràsia autòctona i vernacle, renunciant a cap tipus de colonització o imposició alienes al territori i comunitat en qüestió.

Aquestes són les bases d’una Pau, justa, duradora i amable que tots, pobles i persones de bona voluntat anhelem i que el món fa tan temps que espera i necessita.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC 

 

PS1:

Una sentència històrica per als pobles d’Europa:

https://www.vilaweb.cat/noticies/una-sentencia-historica-per-als-pobles-deuropa/

 

 

PS2: Primers comentaris:

“Aquestes són les bases d’una Pau, justa, duradora i amable que tots, pobles i persones de bona voluntat anhelem i que el món fa tan temps que espera i necessita.”

Núria Castells

04.02.2023  |  00:38

El plantejament jurídic de la defensa dels exiliats és, senzillament, magnífic.
D’una gran visió estratègica.
Gonzalo Boye i equip es mereixen un carrer en cada poble de Catalunya. Fa dies que ho dic i tant de bo ho arribem a fer.
Ell, personalment, ja ha avançat que “li farien pagar”. I hi ha pocs dubtes que ho intentaran (de fet, ja ho intenten). Per això, crec que és de justícia que li fem saber que, cas que ens “necessiti”, hi serem.

Josep Usó

03.02.2023  |  23:43

El concepte de grup objectivament identificable és genial.

Xavier Clèries

03.02.2023  |  22:37

Espanya sí té una deficiència sistèmica en el seu sistema judicial i, també, en la seva constitució.

 

PS3:

Ahir va ser un dels dies més importants del procés cap a la independència: 

https://www.vilaweb.cat/noticies/ahir-va-ser-un-dels-dies-mes-importants-del-proces-dindependencia/

PS4;

El 155 de Luxemburg a la comunitat autònoma que es diu Espanya.

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-155-luxemburg-comunitat-autonoma-espanya/

PS4:

Gonzalo Boye: “Quan acabin de llegir la sentència veuran la golejada”

https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-gonzalo-boye-sentencia-tjue/

Tall Meridiana

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

 1. Extret de Rafel Santapau:

  Tenacitat i endavant (62) Parlem de la sentència.

  dijous, 2 de febrer de 2023

  El redactat de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ha provocat reaccions contràries. Els nostres semblaven prou contents i els espanyols ja buscaven voluntaris per anar a Soto del Real a preparar algunes cel·les per als nostres.

  Sense ser especialistes en el tema, llegim que el tribunal diu que un estat membre pot denegar una euroordre d’extradició si pot provar deficiències sistèmiques en l’estat que demana l’extradició i també pot denegar l’extradició si la vulneració de drets es produeix contra un grup determinat i identificable.

  Es a dir, estan parlant de nosaltres. Nosaltres som un grup determinat identificable i España presenta deficiències sistèmiques ben sabudes.

  Justícia espanyola, manipuladora. En això sembla que està tothom d’acord.

  Es a dir que la declaració del TJUE ens dona la raó, perquè reconeix que hi ha una causa general contra l’independentisme, una persecució política concreta.

  España només té l’alternativa de demostrar que l’independentisme ha desaparegut i que el poble català no existeix, que és un invent d’uns quants eixelebrats i que l’únic que hi ha són espanyols de soca arrel que viuen a Catalunya.

  La nostra missió, doncs, és demostrar que aquí no s’ha acabat res, que el procés continua i que els quatre mil imputats són una vergonya per a l’estat espanyol i que nosaltres no ho perdonarem mai.

  Si cada partit independentista, però, vol seguir en solitari marcant el seu paquetet, la tenim clara.

  Serà una irresponsabilitat històrica.

  Salut i república

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!