BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

26 de setembre de 2022
0 comentaris

Preparem-nos: 1.O 2022. Al CxR ja som 102.743 catalans lliures.

 

S’acosta el 1r d’octubre. Som-hi!

 

Comentari a l’Editorial
de Vilaweb de Vicent Partal.

Jaume Riu
25.09.2022  ·  23:47

“NO TOT LLIGAT I BEN LLIGAT”

El gener de 1969 Franco encara va dictar un estat d’excepció d’aquells que pretenien controlar a una població desinformada i força atemorida. Ho va fer perquè hi havia símptomes de revolució a la universitat i rebel·lió a les fàbriques, però el desembre d’aquell mateix any en el discurs de Nadal, per tranquil·litzar a la seva gent, el dictador va dir allò de “lo he dejado todo atado y bien atado”, i tothom s’ho va creure quan va morir biològicament el 1975 i es va engegar una transició amb unes etapes clau ben lligades:
– Pacte Fiscal amb el País Basc per desmotivar l’independentisme d’Euskadi.
– Legalització dels partits comunistes PC i PSUC que s’avenien a entrar en joc del regne d’Espanya, però renunciant a ser mai més comunistes, perquè la constitució es cuida d’impedir-ho posant el dret a la propietat privada com un dret fonamental.
– Legalització del partit republicà ERC amb el retorn de Josep Tarradellas com a president d’una Generalitat autonòmica restaurada, però renunciant a ser mai més republicans, perquè la constitució es cuida d’impedir-ho intaurant el rei d’Espanya com a cap d’estat.
– Aprovació de la Llei de partits que preveu la il·legalització del partits que no estiguin d’acord amb els principis lligats i ben lligats a la constitució de 1978.
– En el preàmbul de la constitució es ve a dir que l’imperi de la llei preval sobre l’opinió dels ciutadans, exactament com diuen les constitucions de les dictadures.
– En el capítol 145 de la constitució hi ha una frase determinant i enigmàtica: “en ningún caso se admitira la federación de comunidades autonomas”.
Semblava doncs que el dictador ho havia deixat tot lligat i ben lligat, fins i tot amb un PSOE comprat per apuntalar al rei en tot moment i, excepcionalment, per passar el ribot a l’Estatut de Catalunya quan calgui.
Però no ho tenien tot lligat i ben lligat.
Franco es va descuidar de lligar els catalans.
El Procés català, revolucionari, transversal, perdurable, internacionalitzat i pacífic, ha sobreviscut a tota l’estratègia constitucional, i a Madrid ja ho saben, perquè sinó no farien tants esforços.
S’han adonat fa cinc anys que no tot ho tenien lligat i ben lligat.

Publicat ací per:

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC

PS1: Després de cinc anys de ser uns incompetents, ara l’enemic se’n burla a la Festa de la Rosa.
https://www.vilaweb.cat/noticies/despres-de-cinc-anys-sent-uns-incompetents-ara-lenemic-es-burla-a-la-festa-de-la-rosa/

PS2: Germà Bel: “Vam ser uns incompetents, tots els qui vam ser a la primera línia havíem d’haver plegat”
https://www.vilaweb.cat/noticies/germa-bel-entrevista-cinc-anys-octubre-2017/

A #MeridianaResisteox fa 863 dies que ens visiten @mossos entre ARRO, BRIMO i uniformats a peu de carrer. Una estimacio aprox: de cada 10 amb distintius personals Ñ o feixistes 5 son ARRO, 4 BRIMO i 1 a peu de carrer ( inclús algun vespre, el cap del dispositiu )

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!