BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

18 de gener de 2006
General
0 comentaris

L’esperit amb que CIU i ERC han de negociar !

La Pell de gallina:

Aquest missiva de Catalunya Acció em fa posar la pell de gallina, i un calfred de força moral em recorre el cos des del cervell fins als peus i quan arriba al capdevall em torna a pujar! Magnífic Sr. Juan Manuel Rodríguez! Magnífic!

Aquesta és la força d’en Macià i és una força imparable. Medicina per tants i tants catalans del «com?» del «no ens deixaran» del «no podrem» … Prego al cel que aquesta força i exemple de Catalunya Acció ens impregni fins al moll dels ossos a tots!

«Benvolguts V. B. i E. B., Afegiu-me també com a signant del manifest contra el 5% per la importància estratègica que té eliminar aquesta presa de pèl espanyola en el procés d’obrir l’escletxa al País Valencià.

Tot i això, també he de ser crític amb el propi manifest crític: Trobo que les paraules (sobretot les que estan en negreta i subratllades):

«Per la qual cosa fem una CRIDA al sentit democràtic dels partits catalans ERC, IC-V i EUiA perquè *convencin* el seu soci, el Partit dels Socialistes de Catalunya, perquè, en el procés que l’Estatut valencià està seguint al Parlament espanyol, acceptin les esmenes presentades pel Bloc Nacionalista Valencià, a través del BNG, i que *demani* als seus companys del PSOE que *utilitzin la majoria que* (…)»

—-

Són més un signe de feblesa més que no pas de capacitat de pressió. Als socialistes se’ls ha d’obligar, no «convèncer» (si tu permets la continuació de la humiliació, jo et tombo els pressupostos del Principat i d’Espanya, i ja veurem qui riu l’últim). L’eliminació d’una presa de pèl monumental i antidemocràtica no s’ha de «demanar» sinó exigir.

Si ERC, ICV, etc., fossin patriotes de debò, no permetrien ni un sol dia que els compatriotes del País Valencià passessin un sol dia més amb aquesta humiliació contínua, sense posar contra les cordes Maragall i Zapatero en «pack». Però com que paguen la hipoteca gràcies al col·laboracionisme amb Espanya, i nosaltres sovint anem amb mitges tintes, no aconseguirem mai res d’important fins que, a més de voler tenir capacitat de pressió, ens ho creguem realment i actuem en conseqüència. Les formes són importants, i si es vol fer pressió, les maneres han de ser de capacitat de pressió, no de pidolar comprensió.

Encara que per motius laborals no hi podré assistir, espero que demà transmetreu això a la roda de premsa. Salutacions cordials, i endavant.

Juan Manuel Rodríguez, Conseller de Catalunya Acció (17-01-06)

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!