Sub-República: 3 partits col·ligats

respectant els escons de cadascú. Reafirmar el 1r OCT, Completar la DUI. Assegurar el Català _CLR*CDR/BIC PROPERES ELECCIONS: TRENQUEM LA SEPARACIÓ, VOTEM TOTS UNA SOLA LLISTA LLEIAL AL 1r OCTUBRE.

La restitució de Catalunya. La darrera cruïlla del poble Català: Independència o submissió.

1 - negresBASTI-3COL-DER

Restituïm la nostra universalitat. Llibertat plena i responsabilitat històrica. No volem sotmetre ningú, sols volem assolir la nostra plenitud com a Nació i constituir-nos de nou com estat català independent.

Els Quatre Pilars de la nostra acció per a una nova Renaixença. 

Primera imatge: aspecte actual de les Quatre Columnes. Fotografies dels darrers dies (any 1919) de la construcció de les Quatre Columnes projectades per en Puig i Cadafalch, en la qual les columnes encara estan envoltades de les bastides que van caldre per la seva construcció.
El 1928, les quatre columnes van ser enderrocades per fer mal a Catalunya, perquè el món no les pogués veure com a signe de catalanitat durant l’Exposició Universal del 1929. Quelcom semblant al que va passar als Jocs Olímpics de “Barcelona 1992”. Sempre es tracta d’ofegar Catalunya, intentar sotmetre-la i encara més, amagar la catalanitat i tots els mots com “Català, Catalunya, Països Catalans … “!

L’acció treu les cabòries

 Però si l’acció no és l’adequada la causa que provocava les cabòries persisteix. Per tant ens cal afinar l’acció convenient per a bé del nostre poble. Sabeu ben bé que Catalunya és el que més ens obsessiona als independentistes. No és res per a profit personal ni egoista sinó tot al contrari.

Al nostre torn, nosaltres, els independentistes,  tenim ben clar que l’acció obligada per quelcom extern a la pròpia determinació és una cosa que els catalans no acceptem ni podem acceptar de cap manera; des dels temps de la Confederació sempre ha estat així.

Catalunya Acció vol excel·lir en el servei a Catalunya i la seva gent i per això el seu objectiu principal és l’assoliment de la llibertat nacional, res possible o  impossible sinó just i necessari! o sigui … un dret de les catalanes i catalans, un deure de Catalunya a exercir!

Quatre són els pilars sobre els que hem de fonamentar la nostra acció:

El primer és la llengua.

El segon és la història.

El tercer és el Poble i el seu anhel de llibertat.

El quart és l’Estat català.

Aquests quatre pilars són veritables columnes catalanes sobre les que se sustenta el futur de la nostra Nació.

Les cabòries no són cabòries sinó veritable depressió dels catalans que estimen Catalunya, quan veuen com perilla la llengua, com aquesta necessita de la nostra acció positiva, intel·ligent i esperançada, quan veuen tanta deserció i ignorància.

Les cabòries són depressió manifesta quan catalanes i catalans conscients veuen com es calla i s’amaga la nostra venerable història, com si temessin -els cupables- que al mostrar-la se’ls veiés la seva  inoperància i mediocritat. -O és que l’amaguen per seguir ofegant al nostre Poble?

Què temen aquests porucs?

A qui s’han cregut aquesta gent que volen segrestar-nos l’ànima fins que no ens hi quedi ni un bri d’alè?

Els dos milions d’independentistes que vàrem votar el 9N i el 27S som conscients que a Catalunya li cal una “Nova Renaixença” el principal fruit de la qual ha d’ésser una veritable regeneració política; nous plançons polítics sans i forts, alimentats amb una nova saba fruit de la maduració política i nacional que ja molts patriotes assagen dia a dia.

La Primera Columna, El neguit de l’anhel contingut i  contínuament aixafat és imparable!   Brolla i brolla com una font. El Poble encara és viu i la cabòria provoca el neguit, i el neguit provoca la lluita: la perenne i incruenta lluita! … el foc de l’anhel, l’ànima de les guspires capaces de desvetllar “les tombes flamejants!”. Aquesta és la columna més alta! Aquesta l’han edificada les nostres matrius maternals!  amb el dolor dels seus parts i amb la serenor de les seves ensenyances.

En canvi la quarta columna no està feta ni de cabòries, ni de neguits, ni d’anhels …  sinó que han maldat per desfer-la a còpia de renúncies i enganys, a còpia de pors i traïdories!

La gent de Catalunya Acció, la gent de l’UPDIC i tants i tants patriotes d’arreu volem aixecar de nou les bastides per tal de, un dia molt proper, començar a fer pujar de nou aquestes velles i belles columnes!

Com catalans castellers, incansables i agosarats, reivindicarem la llengua! explicarem la història donant-la a conèixer insistentment als quatre vents!  alimentarem l’ànima del nostre Poble i aprendrem i ens entrenarem per tenir ben madur el nostre sentit d’Estat català!

 Així prepararem la nostra independència, així ens prepararem per l’exercici del nostre dret a la llibertat nacional!.

Salvador Molins
Conseller de Catalunya Acció, membre d’UPDIC, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.