BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

12 de juny de 2021
0 comentaris

La DUI catalana garantia del 1r d’octubre. Visquem la nostra Independència. Enxarxem-nos en el territori

Per si algú tenia dubtes, amb la DUI del 27 d’octubre de 2017 vam passar de ser una autonomia malcriada a ser una incipient República catalana Independent.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC

 

 
 

LA NOSTRA FORÇA “el convenciment”

“Però el Primer d’Octubre va passar. I tant se val quina interpretació en vulga fer aquest o aquell, d’allò que va passar: són els actes polítics, jurídics i legislatius que compten. Fredament. Per això no entraré a discutir què fou el Primer d’Octubre perquè a mi m’interessa explicar què és el Primer d’Octubre avui.”

“Llegim-ho bé això: el Primer d’Octubre i tot el procés cap a la independència de Catalunya és un esdeveniment legalment impecable. La famosa doctrina de la llei a la llei era la correcta i es va aplicar d’una manera exemplar. Carles Viver i Pi-Sunyer va dissenyar un trajecte molt sòlid –que no endebades havia estat president del Tribunal Constitucional d’Andorra i vice-president de Tribunal Constitucional espanyol. Perquè sabia què feia.”

La ruta era nítida. Primer hi va haver unes eleccions democràtiques guanyades per uns partits que al programa electoral, completament legal, afirmaven que farien allò que van fer. Després es van fer tots els passos legislatius necessaris i correctes en cada moment. En el moment clau i de la manera apropiada, es van aprovar dues lleis, la de transitorietat i la del referèndum, que blindaven jurídicament la decisió que s’havia de prendre. I es va convocar el referèndum del Primer d’Octubre amb tota la legalitat i respectant de manera escrupolosa els reglaments i les formes, …”

I finalment es va guanyar el referèndum en les condicions que aquelles lleis reclamaven i, en conseqüència, el Parlament de Catalunya va proclamar la independència. El govern i el parlament no van fer res mal fet, en cap moment –hi insistesc– del punt de vista jurídic.”

“I ací és on el Primer d’Octubre és viu avui.”

PS: La DUI catalana garantia del 1r d’octubre. Visquem la nostra Independència. Enxarxem-nos en el territori

————————-

“M’interessa explicar què és el Primer d’Octubre avui”
Vicent Partal, Vilaweb.
https://www.vilaweb.cat/noticies/que-es-avui-no-nomes-que-va-ser-el-primer-doctubre/

“Qui va actuar contra les lleis, de les seues i de la llei internacional, va ser Espanya.
I ací és on Espanya està atrapada avui.

“Al nostre país sembla que hi ha qui no s’ho vol creure, encara.”
<sempre igual! ai las! més rucs no pot ser, a tots nivells>

“Espanya acatarà allò que li diga la Unió Europea i haurà d’acceptar a contracor una resolució democràtica del conflicte català que pot desembocar en la independència? Doncs encara millor per a nosaltres.”

“… Dos comentaris finals. El primer és que ningú no ens regalarà res. 

I el segon. Per a guanyar les batalles judicials d’aquest nivell cal saber fer les coses de manera impecable. No dic bé, dic impecable. I això no és a l’abast de tothom.”
  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!